Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Oživená história

Diskusná téma K fotke: Oživená história

Uprostred hôr na spoji dolín Klenovskej Rimavy a Veporského potoka povyše vodárenskej nádrže Klenovec pribudol od roku 2015 nový penzión. Pôvodný objekt z 1. polovice 20. storočia po výstavbe vodného diela (1968 – 1974) začal od 70-tych rokov chátrať a hrozil jeho zánik. Budova slúžila ako hostinec a predajňa potravín pre dávnych obyvateľov klenovských lazov, ktoré sa rozprestierali na okolitých svahoch a siahali vysoko na horské chrbáty. Pre klenovských lazníkov bola usadlosť Ráztočné zároveň miestom stretnutí a lokálnych trhov. Naproti stála kolkáreň a tanečný plac. Cez vojnu sa tu schádzali partizáni a členovia protifašistického hnutia. Dnes sa tu môžete ubytovať, viac na http://www.naraztocnom.sk.

Svatopluk Štěpánek

Pekné
1/ stavby je ťažké dobre odfotiť, fotka má peknú perspektivu
2/ že niekto bol taký odvážny a obnovil hostinec na Ráztočnom

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Paulovič pali76ZM k fotke: Znievske výhľady To hej. Počasie nám nevyšlo moc ideálne, ale výhľad zo Znievu je očarujúci. Chystali sme sa sem už pár rokov a tak nám tá oblačnosť až tak nevadila.

+ 2 ďalšie príspevky