Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Vianočný salaš

Diskusná téma K článku: Vianočný salaš

Vianoce roku 2011 sa nezadržateľne blížili, ostávalo čosi okolo týždňa. Pracovný stres už pomaly utíchal, ten nákupný len začínal naberať obrátky, mestá žiarili výzdobou, ale moje myšlienky boli niekde úplne inde. Mysľou som bol tam, kde civilizácia nesiaha, kde rána bývajú tiché, kde noci bývajú veselé, kde sa cítim vždy tak dobre. Na salaši pod Suchým vrchom.

Matobee

Krásny príbeh o krásnom mieste. "Blúdiacim" rozumiem, keďže som v januári, túto zimu 2018/19 zažil podobný návrat zo salaša. Podmienky boli strašné, videl som horko-ťažko od palici k palici, stopy od včera zafúkané. Všade len "biele peklo" Za Koniarkami som poblúdil tak, že som sa neplánovane dostal na vlastné stopy. V prvom momente som sa potešil že konečne nejaké stopy. Po pár minútach som však zistil, že sú to moje a už som ani nevedel či idem do doliny alebo naspäť na salaš. Navigácia na mobile nefungovala. Po nejakej hodinke útrap som sa na základe skúseností, keďže už nejaké roky chodím po horách z tejto situácie dostal a vynoril sa "zjazde" nad Chyškami, čo už bolo fajn. Ale veru dalo mi to zabrať. ... Horám zdar.:)

Babima

Ahoj, chlapci.Váš salaš ma zachránil pred smrťou, ale to je na dlho. Rada by som sa videla s dákym vaším :seniorom,lebo taký by ma pochopil.Pochádzam z Dolnej Štubne, roky som žila na stanici Čremošné a už pol storočia žijem na Ostravsku. Tak asi posledných 10 rokov občas preliezam Fatru a nemám parťákov,ďakujem za dáky kontakt.Moje č.zt.je +420 603 379702

Daulagiri

Tak som si pripomenul atmosféru Vianoc prostredníctvom tohto článku. Super. O tomto výstupe som už viackrát počul, je dobre že to skončilo šťastne a ako píše Laco máte na čo spomínať, je to nezabudnuteľný zážitok a také sú najjj... Vďaka za jeho podrobné prerozprávanie.

Lubo

Peter, tiež dom si myslel!
A tak mačky ostali na dolniakoch a potom som si musel nechať zájsť chuť na Huncovské sedlo pred pár dňami.
Tote mačke nám nebudze treba...

Knor

No, ja som uz sneznice tuto sezonu vyuzil. Slapal som v nich asi 5 hodin, cize dost.

Peter61

Pali, jasne, sneznice iba najst pod tenisovymi raketami a pod.
Treba si nasadit macky a urobit vianocnu vertikutaciu travnika okolo domu/bytovky a pod.

PaliT

Napísal som "skontrolovať". Nie nasadiť a chodiť...

PaliT

Nechal som si schválne až na vylihovanie na 1. sviatok vianočný. Výborne sa to čítalo pod perinou.
No, asi pôjdem skontrolovať snežnice...

Jana T.

Potešilo čítanie... Krásne Vianoce prajem všetkým ! :)

Knor

Pacilo sa mi to. Rozmyslam, ze sa tam kamsi tuto zimu na snezniciach vyberiem. K tej orientacii - nie je nad tradicnu buzolu :-) .

Mato_d

Dobrý článok musí poriadne vyzrieť, rovnako ako Jančiho legendami opradené Chateu Žabó. Prečítané na jeden nádych. Inak od tohto výstupu zakaždým prechádzam Koniarkami s veľkou pokorou. Diki bratmm za fajný darček skoro pod stromček.

UNCLE LACO

Ak by ste prišli bez boja a v pohode kto by si to už dnes tak farebne pamätal? Chvala Bohu všetko dobre dopadlo.

Tono

Pali toto je vyzva... ako pisal Bikemartin, musim veru napisat clanok o tom mimoriadne narocnom a tazkom expedicnom vystupe na salas s bivakom v Zelenej doline s Rastom :)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov