Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Na Smrk od priehrady Šance a späť

Diskusná téma K článku: Na Smrk od priehrady Šance a späť

Začiatkom roka som mal potulky po Javorníkoch a pri pohľadoch na moravskú stranu som si dal predsavzatie, že tento rok opáčim aj ďalšie vrcholy Moravsko-sliezskych Beskýd. Na Lysej hore som stál niekoľkokrát, na Radhošti a Pustevnách som minimálne raz za rok, ako sopliak som bol vraj aj na Tanečnici. Patrilo by sa spoznať aj ďalšie kopce, ktoré máme za humnami a na ktoré tak často pozerám, keď som doma na Kysuciach.

MaM

Tak jsem rád, že je tu článek skoro od nás z obýváku a že se Vám tam líbilo. Jen pojem Velký Smrk vymyslel někdo na wiki (co zpackal můj původní článek), furt se to sdílí, ač je to pitomost. Jiný název je pouze Smrk nad Holubčankou. Ten srub s cedulkami (podobně mr. srub Růžanec) je Smrk nad Studenčany (zase podle nějakého pitomce z netu Smrk - J vrchol). Výhledy na Fatru jsou dál, dá se i celý masív Smrku obejít dokola kolem loveckých chat Klinská a Hubertka :-)

Honzek

Nevim o tom, že by tu nejací strážci byli Zdenči, zatym sem tu žadneho nepotkal :-)

Zdenči

Honzo...tie miesta mimo značky ako napr. vodopády Bučacího potoka si odkladám na jar. Dúfam, že týmto nezmobilizujem strážcov a nebudú tam už odteraz na mňa čakať :-)

Honzek

Pěkný článek z mojí domoviny, smrkových lesů si tu opravdu užijete až hrůza :-) A lidí tam chodí čim dál víc hlavně trasou kterou jsi šel Zdeno, páč Lysá je čim dal víc přelidněná, proto sa aj víc lidí kloní ke Smrku, hlavně běžci co trénovali na Lysou a nechce sa jim proplétat mezi davy turistů, teď dávají přednost Smrku. Celý masív Smrku je úžasný, je tam spoustu krásných míst, včetně vodopádů a jiných tajemných zákoutí (samozřejmě mimo značky) :-)

Pafi

Pekne sa čítalo, hoci tam bývam často, aj som sa niečo nové dozvedel, za čo vďaka.
A máš pravdu, keby si sa nebol býval u toho kameňa otočil, južné obzory až po Tatry by boli Tvoje :O)

Daulagiri

Fajn článoček, takže sú tam pekné smrekové lesy ? No mal by som to ísť niekedy otestovať, v tejto oblasti som ešte nikdy nebol.

Knor

Pred dvoma rokmi (koniec januara 2014) som za den obehol Smrk aj Lysu horu. Pekna prechadzka. Tou zltou som zostupoval, hore som siel cervenou. Akurat ze kopce boli v oblakoch a vyhlady som nemal ziadne. Vtedy Smrk zastavku este nemal :-) .

Bazin

pekne pocitanicko, krasne stavnate jesenne fotky ozaj lesa.

Sona

Vyzera to velmi prijemne. A podobne ako pises, dnes uz bude hadam viac lakadlom nevytazeny les nez vyhlady...

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma