Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Turistické mačky CT Ice Traction

Diskusná téma K článku: Turistické mačky CT Ice Traction

Aj nenáročný turistický chodník sa v zime môže premeniť na nebezpečný terén. Najmä, keď je tak ľadovo, ako cez uplynulé vianočné sviatky. Klasické mačky majú dlhé hroty a na nenáročnom chodníku sa v nich nepohodlne chodí. Tiež sú ťažké a len tak pre istotu ich človek so sebou na krátku túru napr. na Zamkovského chatu zo Smokovca neponesie. Pre takéto účely prídu vhod kratšie hroty v kombinácii s retiazkami, ktoré sa dajú natiahnuť na akúkoľvek turistickú obuv. Ja som si pre tento účel zadovážil CT Ice Traction.

Peter61

Dnes na pol SSD výstraha SHMÚ "Tvorba poľadovice predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity
(doprava, pohyb osôb, infraštruktúra - rôzne typy vedenia..).
Výskyt poľadovice je v danej ročnej dobe a oblasti bežný,
ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu."
Tieto CT Ice traction sú přiměřně dobré na turistiku.
Na poľadovicu do mesta : retiazky alebo s krátkymi hrotmi = 5 €.
Miulého roku som to po poľadovici nakúpil ako keby som bol SŠHR . Dnes som to vytiahol, zabrali aj keď sa nám minul posypový materiál.

PeterNR

Stručné zhodnotenie po vyše 2 rokoch používania, a info o nečakanom probléme s bratrancami týchto retiazok od f. Camp - počas rodinnej prechádzky na Rainerku mi praskol čap v prednej časti. Možno to niekomu pomôže vybrať si lepšie ako som si vybral ja :-) Viac info v súbore uschovna.cz/…/LITA9YGSX3VAEA9…

Peter61
JaroB, papuce na maciatkach (= navlekoch s retiazkami i s hrotmi) i mackach su vecou zhody kvality snehu a tvrdosti podrazok. Ked sa tieto dve dohodnu, tak na mackach nepomoze ani antisnow (antiboot), iba obuchavanie papuce poriskom cakana.

-D no a keby soudruzi z DDR poskytli CT i dalsim zadverovym firmam recept na lak, co davali na masove/rybacie konzervy za 1,3 M, tak by to vydrzalo tak, ako lak na konzervach , co nachadzam pod skalami v Tatroch

JaroB

Používam ich už štvrtú zimu a toto sa mi párkrát stalo, hlavne keď je teplota len kúsok pod nulou. Kým boli nové(neokopané)tak mi papuče nerobilo, možno pokým sa nepooškieral náter.

Lubo

Update:
V pondelok otestovane v cerstvonapadanom snehu v Malej Fatre v Janosikovych dierach. Predna a zadna cast dost podstatne nabera sneh a tvori sa papuca. Tam kde su retiazky tento problem nie je, lebo tie sa mierne hybu.

MiroK

Testované mačky vlastním,som s nimi spokojný,párkrát ma ochránili pred otestovaním zemskej príťažlivosti.Zakúpil som si ich v nemenovanej predajni v Lučenci(ako 1.partnerský shop v zozname).

Peter61

@ Lubo 13:24 , nepochopia
aspon sa nenudim, tu Batizovsku som si nevygooglil, ale skoro zazil. Nehodou som maciatka zbadal a spod postele som vydoloval ich dospelackych bratrancov CT Ice Klasik ci akosatovolalo.

Lubo

Mas pravdu, na prelome rokov boli podmienky, ake nebyvaju casto a aj preto som si tieto mikro-kocure kupil, lebo uz Studenovodske vodopady boli na "zabitie" ...

P.S. V clanku som sa snazil dat jasne najavo na co su a na co nie su. Hadam to aj navstevnici GoogleAcadamy pochopia spravne. Ak nie, tak je to ako s tou mackou a mikrovlnkou ... komu niet rady, tomu niet pomoci.

Peter61

Lubo:

  • tvoje zamyslenie na uvod clanku je fajn ("Na úvod zamyslenie nad názvoslovím."). Neviem iny prakticky pouzitelny nazov. Akurat ze obcas ludia trafia vedla, napr. na vystup Batizovskou probou to nie je to prave, ale ked si dakto precita v googleacademy, ze toto su macky ( co su), ze Batizovska p. je lahka ( co je) o zabavu je postarane

  • ad Brncalka a ruku na srce: si vedla: na Novy rok sli 3/4 ludi dole v mackach a maciatkach, ti v mackach iskrili skoro az po Bielu vodu

Milan.ke

presne tieto nesmeky mam uz par rokov, presli Sl. Raj, Baranec, terynku, Rozsutce...

Bezkonkurencne. lahke, skladne, prakticke. Nieto co dodat. na rozdiel od klasickych maciek sa mi pri tychto este nestalo, ze by som natrhol navlek (alebo nohavicu), alebo zakopol jednu o druhu.

S tym snehom: sak ked je cerstvo napadany a slapnem, tak darmo ma 5-7 centimetrov, stlacim ho na uroven ladu, kde mi uz zaberu hroty.

Jjano

Vrana: OK, súhlas.

Peter: máš recht. Ja mám topánky B/C (Meindl Island) veľkosť 11 a mám najväčšiu veľkosť týchto mačeniec, aleaj tak mi mačence tie topánky sťahujú, takže áno, niekedy je mi trochu zimšie na nohy.

Ešte z praktických skúseností: na jednej nohe sa mi vyvlieka päta, musím to z času na čas napravovať. Niekedy sa odspodu lepí sneh, mám taký dojem že najmä v strede chodidla. Jasne, že som si už nimi natrhol nohavice (ale to je asi bežné pri všetkých mačkách a mačencoch).

Ale aj tak sú fajn :-)

Vrana

2 jjano: link som uviedol ako priklad pouzitia s dodatkom, aby si niekto nemyslel ze HZS to pouziva pri zasahoch vo vysokohorskom terene

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma