Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Dachsteingebirge – Grimming a Kammspitze

Diskusná téma K článku: Dachsteingebirge – Grimming a Kammspitze

Keď som išiel prvýkrát v roku 2013 na Dachstein, ohúrila ma mohutná hora za Liezenom. Taký kopčisko sa len tak ľahko nevidí. Týči sa 1700 metrov nad údolím riečky Enns, ktorým vedie hradská. Doma som zistil, že uvedeným kopcom je Grimming, najvýchodnejší výbežok Dachsteingebirge. Okamžite som si ho zaradil na “to do” zoznam.

Knor

Ahoj Radim. Asi na 90% chodim sam, no su typy tur, na ktore si sam netrufnem (napriklad ladovce). Ale nie som vyslovene samotar. Ak mas v plane cosi co by ma oslovilo, rad sa pridam :-) .

Radim25

Píšeš stále v jednotnom čísle, to tam chodíš sám, alebo partia?

Knor

Lubo, dakujem za opravu.
Lubos - mne to po Bratislavu trva 3/4 hodiny autom. Ale ono to zacina postupne. Najprv som chodil do Raxu (co mi trva 2,5 hodiny), potom som objavil Gesause ... a zrazu som zistil ze sedim v aute 8 hodim, kym pridem pod kopce (do Matrei in Osttirol). Samozrejme, vtedy tam uz nejdem na 2 dni, ale na 4-5. Dobra zasada je stravit na ture viac casu ako v aute :-D .

Fangorn

pekný a inšpiratívny článok. ja vždy vravím že kebyže bývam v BA tak práve toto sú miesta ktoré navštevujem každý víkend :)

Knor

Mam, pardon. Prosim administratorov o opravu.:-?

Salix

skvely a inspirativny clanok so skvelymi fotkami - ako to uz byva u teba standardom.

Neviem, ci tam ale nemas preklep. Lienz je mesto v vychodnom tirolsku. Tu si mal na mysli asi Liezen, nie?

Knor

Wow, tam je aj solarny panel? Potom to zrejme bude jeden z tych luxusnejsich bivakov.

Eric

adushka: V kazdom pripade, v okoli toho bivaku som si vsimol plno klasickych ohrad z kamena, takze prespat tam nebude taky problem aj ked buda bude plna :)

Eric

Ale uz som to nastudoval. Zo smeru od Kammspitze sa da na Grimming ist az od vrcholu nazvaneho Zwolfer. Medzi nim a Kammspitze je ta priehrada a velmi vela "hlucheho" miesta, toto naozaj nie je vhodne na spojenie :) Ale v kazdom pripade to tam chcem pobehat :) Dik este raz za info :)

Eric

knor: Ja som vychadzal z udajov, ktore si uviedol popri clanku, cize prevysenie 3500 m a nejakych 25 km (plus navrat som ratal maximalne dalsich 25 km). Len tie technicke pasaze ma zaujimali kolko ich tam je, lebo z mojich skusenosti tie dost zdrziavaju a mohlo by to potom trvat moc dlho (na veceru predsa musim byt doma:)))

Knor

Eric, ten kopec ma fakt velke prevysenie, na obrazku to klame. Ale ked si to nadskrtol, pozrel som si cosi:
grazer-bergland.at/…/ost-west…
Pisu, ze ozaj sa da ist zo Zwolfera na Grimming, no je to za III+ a miestami dost exponovane. Kupodivu, chodieva sa to smerom nadol (aj podla Gipfeltreffen), casto s vodcom. Nie je tam takmer ziadne znacenie a skala obcas nic moc.

Eric

knor: Aha, no prave ja som to tak myslel, ze z jedneho parkoviska pod Kammspitze vystartovat, prebehnut Kammspitze, potom na Grimming, odtial zbehnut a nejakou lahkou cestou "popod horu" sa vratit k autu :) V pohode, nastudujem na mape, dakujem za info.

Knor

Eric, nerozumiem otazke. Na Kammspitze sa ide z uplne ineho parkoviska ako na Grimming. Teda ked obehnes jeden kopec vratis sa na parkovisko, presunies na dalsie a obehnes druhy kopec. Medzi nimi je hlboke udolie Salzy s priehradou, vid mapu tu: bergfex.at/…/18234,rundtour-k…

Aduska, moze byt. No zistil by som si ako to v tom bivaku vypada. Rakuske maju obycajne k talianskym daleko, hoci najdu sa aj vynimky.

Sona, za mokra by som to rozhodne nesiel. Jediny usek kde by sa cloveku mohlo smykat je oblez rebra po malej sikmej platni. No tam je jasne ze si treba davat pozor. Trochu sa moze cloveku smykat aj na rampe ktorou sa stupa na hreben, ale to je vsetko.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma