Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Útulňa pod Uchánkom obnovená

Diskusná téma K článku: Útulňa pod Uchánkom obnovená

Ako Fénix z popola... Áno, známy symbolický príbeh znovuzrodenia z gréckej mytológie má až neuveriteľnú paralelu k príbehu útulne pod Uchánkom. Písal sa február roku 2015, keď turistickú verejnosť nemilo prekvapila správa o úmyselnom podpálení koliby. Nezostalo z nej nič! Mnohí sme si mysleli, že je to koniec... A už tu nikdy nebude nič stáť. Aké radostné bolo prekvapenie, keď sme sa dozvedeli, že turisti zo Sobotišťa ju znovu vybudovali a na Silvestra 2015 ju slávnostne otvorili. Ostáva len dúfať, že nám všetkým bude ešte dlho dobre slúžiť a nestihne ju osud jej predchodkyne.

Lubo

Príliš blízko civilizácie :-(

Pavel Forgáč

V piatok som tam chcel prespať a keď som prišiel na útulňu, tak tam už bola nejaká partia. Rovno som to otočil a išiel späť na kopanicu Halabrínovci a tam sa zložil na zastávke :D. Po skúsenostiach už viem, že pri takejto partičke, čo tam bola sa moc nevyspím. Takéto útulne sú často využívané aj ako "párty stan", takže smetiam sa ani nečudujem :(.

Sona

Včera sme boli na útulni. Pribudla pričňa s rebríkom. Dvere majú pokazené pánty, ale dajú sa používať. Nepríjemne nás prekvapili smeti :( nechápem, ako môže niekto očakávať, že jeho smeti odnesú iní.

Cserika

Aby tu bolo aj novšie (aktuálne z minulého víkendu) info pre prípadných záujemcov... :)
Útulňa je našťastie naďalej v dobrom stave a srdečne víta turistov. Aj pri svojej jednoduchosti nás veľmi potešila, hlavne preto, že počasie nebolo priam ideálne - v noci fúkalo aj pršalo.
Možno praktická poznámka: rátajte s tým, že "klíma" je zapnutá - t. j. trošku prefukuje, ale štvornohých sivých spolubývajúcich (myši) sme nemali. Studnička je momentálne vyschnutá.
Dávali sme si na to pozor, aby sme zanechali za sebou poriadok, ale nejaká metla + lopatka by sa zišla. ;)

Tono

Ale to bolo este v starej utulni, v tej novej uz pricne nie su, okrem jednej sirokej lavice, akoze pricne :(

Adina

Moc pekná útulňa. Konečne som si ju bola kuknúť. Krásne výhľady. Borovička vedľa útulne nemá chybu.

Tono

Boro, ale pozor, tie fajn pricne uz tam nie su. Ja som tam spal v januari na zemi, lebo moja XXXL velkost sa na pricnu nezmestila, teda po sirke :):):)

Boro

Som rád, že sa našlo dosť priaznivcov, aby túto útulňu zasa vybudovalo. Na starej som prespal asi 3-4 krát a bolo to tam fajn. Na jar tam isto skočím.

Sona

Pekna zimna atmosfera. Snad uz tato verzia utulne vydrzi.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Pavel Forgáč k článku: Medvedica Išiel som okolo 9.3.2024. Do búdy zrejme trochu zateká. Strecha by už potrebovala väčšiu opravu. Inak ok. Dnu čisto. Pri útulni pribudol nový veľký prístrešok s …

+ 33 ďalších príspevkov