Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Hviezdoslavova útulňa pod Veľkým Chočom

Diskusná téma Hviezdoslavova útulňa pod Veľkým Chočom

Zdravím Vás, dostal som nápad a neviem,či by bol niekto ochotný ma v tom podporiť,ale chcel by som znova oprášiť myšlienku obnovy Hviezdoslavovej útulne v Strednej Poľane na lúke pod Veľkým Chočom.Tentokrát by som šiel do výstavby horskej chaty.Budem rád za každý názor od Vás.

Infrastellar

Ja by som zrusil aj tu budu co tam je. Aby tam nechodili tie prasata, ktore tam zial teraz chodia.

Lubo

Ideálne by bolo, keby si niekto ujal hotela Choč podobne, ako Grandhotelu Partyzan, Salasa pod Suchym, Andrejcovej a pod. Zrub by sa mohol dat doporiadku (da sa na to urobit zbierka alebo ziskat fincncie z nejakeho grantu).
Novu utulnu/chatu so stalym hospodarom podla mna nie je treba. Skor by to bolo na skodu...

Ragnarokkr

Vidieť tam chatu by bolo fajn, Hotel Choč často nebýva v najlepšom stave (jemne povedané) a kapacitne nepostačuje. Možno by stačila aj útulňa ako sa tu píše podo mnou, ale v každom prípade nech sa o to niekto stará. V súčasnosti počas pár mesiacov v dreveničke býva aj bača s ovcami, ktorý mi hovoril, že tá stavba patrí urbariátu, čo som neoveroval. Lúka sa skutočne využíva na pasenie oviec, aspoň teda v lete 2014, keď som tam bol.

Tono

Preco chceme vsade stavat chaty? Aby sa tam dalo prespat, alebo si tam dat pivo, caj, rum, polievku, gulas, rezen... ??? Vobec, je potrebna chata pod V. Chocom? Podla mna, ked uz, tak z Hotela Choc urobit nieco ako sa urobilo na Andrejcovej, Mandoline, Limbe alebo na Salasi pod Suchym. Novu utulnu, nebodaj chatu by som urcite nestaval.

Peter61
jjano, to si priklincoval, resp. zaklincoval -)

pripomina mi to jedno forum :

"Dobrý den, rád bych se zeptal na místní značení v Tatrách, konkrétně ty zeleně čárkované cesty. Ty jsou volně přístupné nebo už je třeba mít nějakého průvodce? Jde nám o výstup na vrcholy Satan, Hlinská veza atd. Díky"

Jjano

No len pozor s veľkým plánovaním. Celé je to prírodná rezervácia, 5. stupeň ochrany, kde sú takéto aktivity de iure nepovolené. Takže medzi prvými krokmi je treba poznať názor orgánu životného prostredia.

PaliT

Celá tá lúka je na katastri charakterizovaná takto:
k.ú. Valaská Dubová (867233)
okres Ružomberok
Výmera: 41986 m2
Trvalý trávnatý porast

Pozemok lúky a pasienku trvalo porastený trávami alebo pozemok dočasne nevyužívaný pre trvalý trávny porast

Pozemok je umiestnený mimo zastavaného územia obce

Vlastníci
Neevidovaní

Bohužiaľ tam nie je vyznačený pozemok, ktorý by bol vedený ako zastavaná plocha, čo by prípadný proces povolenia uľahčilo.
mapka.gku.sk/…/detail

FunTTomas

Tak-marik: nie náhodou pôvodná útulňa stála v blízkosti (krasového) prameňa, lebo oblasť je chudobná na vodu. Preto je otázkou existencie prívod pitnej vody na Strednú poľanu...

Tak-marik

Myslím,že polohou by budúca horská chata bola najlepsie umiestnená v oblasti Strednej Poľany,kde sa stretávajú 2 turist.chodníky.Povodná Hviezdoslavova útulňa bola za Zadným Chočom.

Tak-marik

Zdravím Vás,
dostal som nápad a neviem,či by bol niekto ochotný ma v tom podporiť,ale chcel by som znova oprášiť myšlienku obnovy Hviezdoslavovej útulne v Strednej Poľane na lúke pod Veľkým Chočom.Tentokrát by som šiel do výstavby horskej chaty.Budem rád za každý názor od Vás.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Sosal k článku: Chata Volovec Nevíte prosím, zda je chata funkční. Uvedené číslo nikdo nezvedá, jen přijde automatická SMS, že zavolá později. Ale už nikdo nezavolá ani nereaguje na SMS. Ch …

+ 60 ďalších príspevkov