Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Ako začať so zimnou turistikou

Diskusná téma K článku: Ako začať so zimnou turistikou

Zima je tradične pre širšiu turistickú verejnosť bežkárskym či lyžiarskym obdobím, prípadne aj obdobím oddychu a plánovaním prvých jarných túr. Hoci zimná turistika nie je taká populárna ako letná, má svoje výhody a v mnohom je práve toto obdobie pre fajnšmekera to najkrajšie, čo môže v horách zažiť. Má to samozrejme svoje špecifiká, ktoré netreba podceniť.

Knor

Z blizkych pohori mi tu chyba Schneeberg, Rax, Murzsteger Alpen... :-D.

Vseobecne - to co je v lete nezaujimave, moze byt v zime atraktivne. Napriklad na sneznice su zvaznice (samozrejme nevyjazdene) najlepsim chodnikom. Lahko ich clovek usleduje.

K detailom. Mam 3 DDR-onske kusky karimatky v 3 roznych batohoch. Je to to najlepsie co si clovek moze so sebou zobrat pod zadok. V batohu to sluzi na to, aby ma netlacili na chrbate macky ap, na zemi to vyrovna nerovnosti, takze na tom mozem sediet kdekolvek. A preco mam tu karimatku? Lebo DDR-onske boli sialene siroke. Tak sa odrezal pas zboku a nakrajal na casti. Bohuzial, teraz je to uz historia, nove karimatky su makke, o nicom. (Ta DDR-karimatka ma jednu stranu hladku, druhu drsnu, takze spinim iba jednu :-) .)

Druha vec, topanky. Prave dnes som mal na nohach Maindly. Nechapem, ktory %$%$@! ich navrhol tak tupo, ze su nitky na vnutornych svoch zvonka. Asi to chcelo byt ozdobne, no zvonka su aj uzliky, ktore sa rychlo utrhaju a sev sa potom rozpara. Jeden uz mam durch rozparany, dalsi ma namale. Uz si v zivote tak hlupe topanky nekupim. (Su to C-cka.)

Peter61

V zime je lepsia harmonika, ako stara karimatka, aj z tepelnoizolacneho hladiska.
To "aj" znamena, ze v prvom rade sa u harmonisky spini len jedna strana.
Podotykam, ze fazu "karimatka " si podaktore tretohorne endemity odskakali s kletrom VHV Pamir, kde ten chrbtovovyberaci filc nahradili "karimatkou" made in DDR, islo o dajaku izolaciu do PKW.

Lubo

Kusok zo starej karimatky je asi najjednoduchsi sposob. Vyrezem si tak, aby mi to sadlo v batohu do priecinka na vodny rezervoar, ktory v zime nepouzivam a pohodle sa tam kus penovky zmesti a viem ho aj lahko vytiahnut. Pripadne to viem dat do priecinka spolu s lavinovu vybavu (ale to uz hovorime o narocnejsej zimnej turistike, o ktorej v clanku neslo).

Komu je lepsie si kupit harmoniku, nech sa paci, aj to je dobra moznost :-).

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum