Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Stanovanie

Diskusná téma Stanovanie

Zdravim, chcel by som sa spytat. Pochadzam s Martina a s kamaratom by sme strasne chceli ist niekde stanovat do lesa kde nechodi vela ludi je tam klud a mozme tam zit aspon nachvilu "survival" Vedel by mi prosim niekdo poradit? Vopred dakujem za odpoved.

Muska

Ale každopádne je dobré si naštudovať, ako je v návštevnom poriadku charakterizovaný rozdiel medzi bivakovaním a táborením.. :)

JaroB

Peter61, neboj, vieme s muškou kam odporúčame, nie je to v rezerváciách a ani konflikty s lesákmi v odkázaných lokalitách nie sú pravdepodobné :-)

Striker1788

Aj to vyzera super :) mam co na vyber .. Dakujem velmi pekne :)

JaroB

Choď na Muránsku Planinu, tam môžeš kdekoľvek mimo rezervácíí legálne nocovať 100 m od chodníka a davov sa obávať nemusíš. Divočina je tam dosť dobrá. Napr. tu: mapy.hiking.sk/?x=19.94933… krásne miesto, výhľady, voda nedaleko,v okolí sú vynikajúce zašívárne na bivak/stan.

Striker1788

Dakujem velmi pekne za pomoc :) ... strasne ma mrzi ze nemoze clovek takto stanovat .. chapem ze ide aj o zvierata a vela negramotov robi len bordel .. Mam znameho z kanady a tam clovek moze na vyznacenych miestach ktore su v lesoch a pod.. proste Iny svet tam za morom.

Merhorn

Pozri, mne sa napriklad paci usek Vidla - Humience. Mas tam aj bozne odnoze z hrebena smerom na Martin kde mas este hole s roztrusenymi stromami. Tzn aj sa fajne zasit viete, aj mate fajne vyhlady aj zver uvidite a aj nekolidujete tak so zakonom ako niekde v CHKO ci NP keby ste behali. Ale to len taky prvy napad lebo pred tyzdnom som bol na Humiencoch :)

Striker1788

Jasne chapem .. Strasne by sme radi s kamaratom zazili aspon raz tak "survival" a vobec sme nevedeli ze kde

Merhorn

Teda ak to chces co najmenej konfliktne riesit. Inak mozes ist kdekolvek. Tulat sa po lesoch cez den mozes mimo chodnikov a na noc sa rozlozit na nejakom kopci. Samorezjme toto nie je navod, len zamyslenie sa ;)

Merhorn

NO tak skus Lucansku Malu Fatru, tam nemas ziaden zvyseny statut ochrany, akurat bacha na majitelov pozemkov. Ja som inak tiez Martin - Ladoven positive :)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma