Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Fjällräven Kaipak 28 a 38 – dva nenápadné batohy

Lubo

Massaro70, az teraz som si vsimol tvoju otazku.
Odvetranie chrbta by som oznacil ako dobry standard medzi kvalitnymi batohmi. Pohodlim je to porovnatelne napr. s Deuter Alpine Back system, ktory pouziva napr. model Guide. Chrbta sa dotykaju tie casti, co su polstrovane a maju svetlosedu farbu. Tmavoseda latka sa chrbta nedotyka.
Odvetranie samozrejme nie je take, ako mavaju sietkove batohy. Ja to vsak skor povazujem za vyhodu, lebo chrbat sa mi spoti tak ci tak a pri sietkovom batohu je mi neprijemne, ked ma ofukne studeny vietor. Na krize si treba davat pozor a tak som radsej, ked ma batoh chrani.

Massaro70

rád by som sa spýtal na odvetranie chrbtového systému. Všade čítam samé chvály na prilnavosť a dobré držanie batoha, sám so si ho vyskúšal v obchode a môžem potvrdiť.
Vŕta mi však hlavou odvetranie, nakoľko ruksak nemá prepracovaný odvetrávací systém, kedy sa batoh nedotýka chrbta (tak ako to robí napr. Deuter).
Príde mi, že batoh sa dotýka chrbta po celej svojej dĺžke čo najmä v letných mesiacoch považujem za obrovské mínus. Alebo sa mýlim ? ďakujem za odpovede

Tommix

Hipster v prirode ... to sa inak ani neda nazvat. Batoh moze byt fajn, ale cena je taka skandinavska a za nu sa da kupit batoh o niekolko tried lepsi a technickejsi.

Boro

Odmerať objem sa dá aj tak, že do vnútra batoha strčíte nejaké "festovné" igelitové vrece, postavíte ho na váhu a napustíte vodou. Čo kilo - to liter.

PaliT

Kupovať 28 litov mlieka, to pobavilo :D

Liezol som v minulosti len s originálnymi friendami, podľa ktorých sa volajú všetky ich klony a ešte predtým som používal abalakov. Dnes ich vo výbave nemám.

Inak mal som všelijaké batohy, no tento Kaipak fakt sadol.

Peter61

@ paliT 01/10/16 18:49 :
idem do sklepu, nakupim sackove mlieko, yz kym nie je ruxak plny, no problem

btw. ozaj a aku znacku friendov pouzivas a aku budes nakupovat, ked odpises to, do mas ?

Remy

Nieco na tych objemoch bude. 70l Husky ako 55l Deuter...
Inak dat 200€ za 38l 1,6 kg nicim vynimocny batoh... To uz priplatim napr. za Crux ak37 - 40% kevlar, zvarane svy, titanova konstrukcia...

Phalike

To meranie a udavanie objemu je aj u roznych vyrobcov zrejme odlisne, ale hlavne strihom sa to potom lisi a pri jednotlivych znackach moze 38cka batoh vyznievat objemnejsi resp. naopak ako pri inych. Ja som mal od Tatonky 38l batoh ktory nabaleny vyzeral rovnako ako 50l modely mojich suputnikov.

PaliT

Do 28 litrového batoha vojde typicky 28 litrov. Či to naozaj sedí? Neviem ako by som to exaktne odmeral. :D

Asi by som si bez predchádzajúcej skúsenosti ten batoh nekúpil, zdal by sa mi drahý. Teraz už by som nezaváhal a tie peniaze dal. Až budem potrebovať nové gate, bude to presne táto značka.

Yetee

Podľa recenzentov my vyšlo:
Mestský batoh do dobrého počasia na jednodňové prechádzky :)
Pri všetkej úcte, vodeodolnosť sa zdá byť nič moc. Že so do neho niečo zmestí? Skôr by ma zaujímalo, či sa tam zmestí viac ako do iného 28-38l batohu :) Bedrový pás :)
Na 150-200€ trochu málo :)
Skôr by ma zaujímalo odpoveď, či by ste si ten batoh aj reálne kúpili :)

Miroslav Svitek

Včera som sa vrátil z 5 dňového putovania - 131 km s prevýšením 5 700m a to človek len ocení ruksak. Takže Kaipak 38 mi na chrbte ležal perfektne prispôsobený, ani som si ho neuvedomoval. Ruky voľné na paličky, jednou rukou som sa vedel dostať do kapsičiek na bedernom páse a vmestilo sa mi dnu kompletne náhradné oblečenie aj do zimy, spacák, nejaké jedlo, kniha, atď. V podstate chýbal už len varič, bomba a karimatka. Veľmi som s týmto ruksakom spokojný a starý Trek sport Lama 50 bude slúžiť už len na veľké nákupy.

Jiku2

Fotky mi prijdou ok. Takove ty sterilni skoro katalogove, trebaze s prirody, jsou o nicem. Takhle si clovek ten batoh spis predstavi v akci. Ja mam od teto znacky kalhoty a bundu a zatim je to suverene to nejlepsi, co jsem kdy mel. A ano, cena je nadsazena, ale plati se i za exkluzivitu a dobry pocit:) Cele leto jsem se doslova tesil az se ochladi a ja se do Fjällrävenu budu moct opet navlect :) Je to tak. Zadna reklama

Frolo

Žalostne fotografie. Prvé tri fotky to isté. Fotka po stojačky a po sediačky nem értem, tretia foto od konca snežnice úplne OT. Aspoň posledná vyčarí úsmev. Pre lepšiu predstavu o batohu treba fotky hľadať inde. Recenzia bez fotiek je odfláknutá robota na 50%.

Boro

Zdenči, veď rezerva vždy muší byť, no nie? je to fotka z apríla t.r., keď som sa zasa dostal na ostrov Sv.Martina a na týždňovú plavbu po Karibiku. Záber je z odovzdávania lode v marine VPMN v zalive Anse Marcel.Batoh mi stačil na zabalenie vecí na 10 dní a aj na zbalenie suvenírov a pod. Ale pohyblivý vrchlík by som na ňom privítal. Inak - bezva.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma