Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Cesta hrdinov SNP za 21 dní – 1. časť

Diskusná téma K článku: Cesta hrdinov SNP za 21 dní – 1. časť

Cesta hrdinov SNP je najdlhšia turistická magistrála na Slovensku. Vedie naprieč Slovenskom, začína na Devíne, končí v Duklianskom priesmyku a je spojením troch turistických trás 0701, 0801 a 0901. Jej celková dĺžka je približne 765 km, prevýšenie je viac ako 30-tisíc metrov a po celej trase je vyznačená červenou farbou. Toľko stručný súhrn suchých faktov.

Adina

Môj obdiv všetkým, ktorí SNP-čku absolvujú. Parádne čítanie, už sa teším na ďalšie.

Peter61

:-)

( Mišo, keby si mi zavolal, tak v Terni mas aj sprchu )

PaliT

Výborná reportáž, námet na vážne zamyslenie :)
Keď tak čítam, Hugo na mňa pozerá s otázkou v očiach: "Ideme?"

Benjik

ta cesta ma laka ako teba uznanie michal čitanie super spoteny som bol viac jak ty.DDD

MisoB

Ako som písal už keď si hlásil prechod - respekt :)
Nejaké otázky:
1) Koľko ti v priemere vážil batoh?
2) Niesť paličky stálo za to? Používal si ich často?
3) Akú kapacitu na vodu si niesol?

Vrana

Najprv vdaka Tomasovi za doplnenie faktov k clanku. Vdaka aj za promptne doplnenie fotiek, ktore som zaslal dnes.

Autor fotografii Tank, Klesanie z Mihalova, Vyhlad zo Zobraka, Luky za Ternou je Katka Šikulová, resp. niektorá z jej kamaratok.

Na linku hiking.sk/…/utulna_a_vyhliadk… je stara vyhliadka. Nová je podstatne mohutnejsia stavba.

Vrana

Vdaka vsetkym za uznanie.

2 PK: ked to pojdem nabuduce urcite sa ozvem :)

2 MisoB:

  1. batoh som zvazil na konci, jeho vaha bez jedla a vody bola 11,5 kg. Na zaciatku mohol mat tak o 2 kg viac. Plus jedlo a voda.
  2. ano stalo. Palicky som pouzival od 3. dna prakticky stale
  3. maximalne jednu 2 litrovu flasu, obcas pifko v plechovke
Knor

Pri citani sa mi vybavovali moje zazitky z tejto trasy. Siel som ju vsak na etapy a cesta hrdinov SNP nebola priorita. Tak som bol aj na tej Lysej Strazi, Zborovskom a Sarisskom hrade, v kostole v Hervatove a na inych miestach.
Mna z celeho zaujali 2 veci.

  1. Na kieho dasa si vlacil tu plynovu bombu? Tu by som vyhodil okamzite. Varenie jedla je zbytocna strata casu. Navyse, ked som hladny tak chcem jest a nie cakat, kym sa mi volajake jedlo uvari.
  2. Ako si poznamenal v zavere, na pivo sa ist neda. Pivo totiz volu ubera. To radsej nejaku limonadu a zopar frtanov. Pred par rokmi som to zistil na vlastnu skodu a 1.5 litra piva vo flasi putovalo do kosa.
Pencurák

Mišo,týmto článkom si mi narobil chúťky,aj ja robím SNP-čku,ale opačným smerom a na etapy,každý rok jednu časť.Tiež idem sám a pri čítaní Tvojho článku ako keby som videl seba.Už sa teším na august,tento rok ma čaká etapa Donovaly-Úhornianske sedlo.

Clarion

Palec hore, ja som asi mäkkýš na SNPčku. Ale iné ma fascinuje, nielen tvoje písanie, ale úplne všade, vo všetkých opisoch sa to tiahne ako červená potrhaná niť a to je katastrofálne značenie zhruba po Kysak. Koľko opisov ešte treba, aby sa "niekto" konečne prebral...

Vrana

2 Martin: bomby som vlacil dokonca dve. O tom aj o inom v dalsom clanku. S tym varenim je to asi tak, na suchej strave dokazem fugovat 2-3 dni ale rozhodne nie 3 tyzdne.

Peregrinas ma prekvapili, oni totiz varic nemali ziaden. Davali si kvasit vseliake klicky :-)

Niekto funguje na kofole, niekto na pive. Pivecko je velmi fajn, trosku otazeju nohy a preto to netreba prehnat. Na zaciatku som si povedal, ze pivo si dam vzdy najskor po 4-tej poobede. Uz druhy den som pochopil, ze takym sposobom sa mi moze stat, ze si ho nedam vobec :-)

Peter61

clarion, reklamuj a prajem pevne nervy :

kst.sk/…/znacenie-organizacia…

kstpo.sk/index.php?site=10

Vrana, prepac za jemne OT, ale isiel si okolo.

pred rokom som napisal mejl aj s fotkou, ze kdesi nad Závadkou na stresniku je vyskovy rozdiel 200 m (oproti VKU a Šuntu)
dostal som odpoved:
"Vami reklamovanu nadmorsku vysku overime. Musim vas vsak upozornit, ze vyskomery merajuce nadmorsku vysku na zaklade zmeny barometrickeho tlaku su velmi nepresne.
Znackari nadmorsku vysku jednotlivych turistickych informacnych miest (smerovnikov) urcuju zo specialnych map s mierkou 1 : 10 000, kde podla nakreslenych vrstevnic je mozne odcitat nadmorsku vysku s presnostou cca 2 m.
Mohlo vsak dojst k nejakemu omylu, overime a v pripade chyby opravime.
Za upozornnenie dakujem."
(este som tam nebol)

Knor

Michal, napis v nejakom dalsom dieli, ako si sa vlastne stravoval. Ja totiz obycajne fungujem na chlebe (ranajky, obed aj vecera), no chodim maximalne na 5 dni. Volakedy som si ohrieval konzervy, ci varil pudingy s cerealiami a vlockami, no od toho som postupne upustil. Zaujima ma vsak, ako to riesit na dlhsom putovani, s tym skusenosti nemam.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum