Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Cesta hrdinov SNP za 21 dní – 1. časť

Pekm

niekde som cital o dvoch slovakoch ale neviem to najst a ani za toho oneho si neviem spomenut kde som to cital - bolo to aj viac ako rok dozadu :-)

Vrana

Pri pisani doplnkove clanku o vybave som prevazil aj spacaky. Ten co som mal na zaciatku (Treksport Arctic) vazi aj s obalom 1600 g. Letny Loap 1100 g, napriek deklarovanej vahe 1200 g :) Cize rozdiel na spacakoch bol 500 g.

Drienka

a co sa tyka vody, tu Vam "nacapuju" dobri ludia kdekolvek, staci si vypytat :-)Je pravda, tam kde neboli obydlia,to bolo s vodou horsie. Ale vzdy sme na nejaku v poslednej chvili natrafili. My sme si to pred cestou ani nezistovali. Jednoducho sme sa zbalili a isli :-)

Drienka

to Peter61. Ano aj my sme mali otlaky, plne nohy ich boli, krvacajuce, bolave, ale po par dnoch zatvrdnu na kamen a potom uz nebolia. Nie je potrebne sa tolko lutovat a nieco treba prekonat. Tak isto sme mali do krvi odrete chrbty od batohov, bo ked sa chrbat a rameno spotia, tak to dost skrie, ale neriesili sme to... na to sa predsa neumiera. Sen dokoncit to bol silnejsi. Tyzden v kuse nam prsalo, budili sme sa v stane v kaluzi vody, lebo nam nemal kedy vyschnut a tom mam skutocne kvalitny stan. Bola Zima a take mokre sme pokracovali dalej. Vsetko sa da, len sa treba pani trosicku prekonat :-) Vela zdaru na horach prajem a SNPckarom drzim palce. A chlapi... ved ste chlapi, treba aj nieco vydrzat :-)

Bulat

nakoniec to počasie bolo v auguste snáď ešte stabilnejšie :-) Takže kľudne si sa mohol pridať- bol by si pravdepodobne prvý, čo prešiel SNP-čku tam i spať v jednej sezóne :-)

A pravda, tie časy nie sú až tak doležité, ale vypovedajú o motivácii. A moja motivácia začínala až okolo šiestej :-)

Vrana

Vdaka Igor. Rad si precitam tvoje zazitky.

Spominam si, ze ked si zverejnil minuly rok zaciatkom juna, tvoj plan ist Cestu v auguste aj som uvazoval, ze sa pridam k tebe. Nakoniec som sa bleskovo rozhodol vyuzit stabilne pocasie a ist uz v juni.

Ad 3:30: bola skor vynimka. 3:30 som vstaval 3x a z toho raz som rovno aj zalahol, na Ramzi zacinala burka. Vacsinou som vstaval 4:30-5:00. Casy nie su dolezite, kazdy si moze nastavit styl ako mu vyhovuje.

ad inspiracia: preto to pisem :)

Bulat

Michal,zdravím ťa. S veľkou chuťou si každú nedeľu čítam tento tvoj seriál článkov. A máš zásluhu na tom, že si ma tým popostrčil k tomu, aby som sám začal po takmer trištvrte roku ukladať na papier svoje zážitky a skúsenosti z tejto trasy. A bol k tomu veru najvyšší čas, inak by sa podrobnosti začali vytrácať z pamäte. Akurát jednu vec nechápem - ako si bol schopný vstávať o 3:30 ráno !!! Ja som si budík pravidelne nastavoval na piatu, ale aj tak som väčšinou vstával dakde pred šiestou :-) Inak myslím, že si túto trasu na hikingu riadne spopularizoval a nejedného trekkera inšpiroval k tomuto podujatiu !

MisoB

Neviem, či ich niekto pridával teraz alebo sú tam už dávnejšie, ale všetky pramene sú aj v databáze (čo je správne miesto, kde by mali byť) a zobrazia sa na mape zapnutím vrstvy Pramene.

Lubo

Tie linky na vodu su aj vo faktoch :-)

Peter61
Drienka vie, ziadna veda -)
ale ked si precitam v sledovani z terenu, ako napr. dakto skonci predcasne kvoli otlakom, alebo vynechava NT kvoli snehu, asi treba dajake skusenosti a zdravy sedliacky rozum.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma