Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Obišovce – Ličartovce

Diskusná téma K článku: Obišovce – Ličartovce

Netradične sa pozrieme na údolie Hornádu z vápencového brala Skalka, týčiaceho sa medzi Kysakom a Veľkou Lodinou. Na vyhliadku nás dovedie odbočka zelenej značky. Ak budeme trpezliví, uvidíme kľukatiť sa vlaky na trase Kysak - Margecany. Údolie riečky Svinky v nás preverí odvahu zdolania rozvodnenej rieky použitím lanového mosta. Ako čerešnička sa ponúka zrúcanina Obišovského hradu. Túra sa bude odohrávať v málo navštevovaných miestach Slovenského rudohoria v pohorí Čierna hora a v podcelku Sopotnické vrchy (podľa rieky Sopotnica).

Bazin

poslal som ti na mail foto smerovnika, ale vela z neho nevycitas :-(

MisoB

Chlapi, a názvy rázcestí (hlavne toho na odbočke) by sa nenašli?
Žiadne oficiálne podklady nám nikto neposiela, zháňame ako sa dá - takže sme vďační za akékoľvek poznatky z terénu.

Bazin

andy, teraz je na Skalku bezproblemovy pristup a lavka ako som pisal je ako v Sl.raji, len je viac hojdajuca sa. Prechadzka bola bez romov, vizera ze tu sa neusadli.

Bazin

ade.a , MisoB urcite tusi, ze aj preto som na vyhliadku zobral rodinku aby sme mali GPS log, :-)

Ade.e

nacudo je cudo...
nvm odkial cerpate zvysne trasy, ale je to oficialna trasa, ked ma aj oficialny hribik s odbockou..
a tiez na freemap to je.. a to si myslim, ze tato hikingacka mapa je lepsia ;)

MisoB

Netuším, čo je to "nacudo", ale po aktualizácii bude odbočka na vyhliadku aj na tunajšej mape. Pokiaľ nám o značke nik nedá vedieť, nemá sa ako dostať na mapu :)

Ade.e

Siel som trasu Kysak - Presov... takze som zasiel aj na tu Skalku, ktora nacudo, na hikingackej mape nieje zakreslena.. Pritom ta vyhliadka urcite stoji za to.. a nielen ta znamejsia Janosikova.. Zvysok cesty ako je opsane, po asfaltke.. o nieco zaujimavejsia trasa je od Doliny Svinka smerom na Presov.. po lukach s vyhladmi, lesnymi cestami.. az nakoniec pamatnik Vychodoslovenskeho povstania..

Adina

Cestou na Jánošíkovu baštu Skala láka. Raz som sa na ňu vybrala, no tak to bolo zarastené, že som to vzdala. Pozerám, že most je opravený. Bol kedysi drevený, strašne som sa bála po ňom prejsť. Vtedy nemal zábradlie a bol veľmi úzky. Keď som z týchto hôr schádzala, mala som obavu z rómov, ktorí majú postavené svoje chyže takmer pri každej dedinke. Vždy som tadiaľ prefrčala čo najrýchlejšie. Asi som vyvolala prekvapenie, len neveriacky sa na mňa kukali. Biely a tu ? Peknú túričku ste si dali. Pripomenul si mi, ako ten čas rýchlo letí.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma