Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Pustevny – Prostřední Bečva cez Čertův mlýn

Diskusná téma K článku: Pustevny – Prostřední Bečva cez Čertův mlýn

Uplynulá zima bola ako na hojdačke. Najskôr dlho otáľa so svojim príchodom, a keď príde, tak sa najskôr ochladí, nasneží, o pár dní zase príde oteplenie, prší, teploty sa vyšplhajú niekde aj na vyše 15 °C. Podobne je to aj v posledný februárový týždeň. Od stredných polôh v stredu nasnežilo, do soboty hlásia mrazy, no v nedeľu má prísť opäť oteplenie. Snažím sa teda využiť aspoň sobotu na pravú zimnú turistiku, ale za snehom si musím zájsť do vyšších polôh. Rozhodol som sa, že budem pokračovať vo svojom predsavzatí z minulého roka a navštívim ďalšie vrcholy Moravsko-sliezskych Beskýd, ktoré sú viditeľné zo Slovenska a na ktorých som ešte nebol. Pokračovať chcem tretím a štvrtým najvyšším vrchom pohoria.

Knor

"Mozem si odfajfknut treti a stvrty najvyssi kopec..." Takze nakoniec si ten plot preliezol :-D .

MaM

Smrk = taky (i) pro tetřevy, resp. CHKO tvrdí, že když tam nebudou lidi, tak se tam objeví, protože tam byli kdysi. Vysazuje se ale v masívu Travného a ešče kajsig.

Zdenči

A na Smrku je? Tam je tiež rezervácia tetrova.

MaM

Jo a ty sesuvy... JJ, vypadá to jako přírodní výtvor, ale na rovnodennost slunko zasvítí přímo do stolu (zadní stěna) a to ještě přes Pustevny... Zřejmě jen lidi upravili přírodní útvar (ale na kolik už se asi nezjistí - ale nehýbou se). Jo a tetřev skutečně způsobuje ochr. Kněhyně, i když je sporné, zda tam vůbec je (ale vysazuje se na jiných místech Beskyd).

MaM

Tak jeden bunker bol cestou na Magurku, ale všechny byly zemní - zůstaly enem ďury. Takový byl i ten pod pomníkem Valentkové/studánkou - musí se dolů přes cestu a do svahu. Nebyl na Kněhyňské lúce, jak všichni píšou, ale směrem ke Kněhyňské jeskyni do studánky přes asfaltku dole. 49°29'29.848"N, 18°18'39.178"E - ale je to les, tak asi netrefuju přesně +-250 m.

Bazin

Relax pocitanicko. A vdaka za povesti, umocnuje mi to celkovy opis krajiny.

Pafi

Ahoj, fajn čítanie z takmer domáceho kraja, fotečky ako už tradične - krásne.
Tá čertova záhada s tým stolom je iba výsledok gravitačného skĺzavania - možno si ľahko predstaviť, že o pár desiatok rokov už tá doska bude úplne inde. A tuším tetrova už na Kněhyni nenájdeme - podľa info kolegu - ornitoznalca.

Zdenči

MaM....díky za upresnenie. Kde sa nachádza ten bunker? Vieš zaznačiť do mapy? MS Beskydy majú naozaj čo ponúknuť.

MaM

Bezva článok, enem ta kamenná ruina je lovecká chata Greiffka, bunker je inde. Pokud chcete MS Beskydy bez lidí tak Travný (a tady už zmiňovaný Smrk) nebo na Ropici ze strany od Morávky. Tady je i spousta fotek facebook.com/msbeskydy/

Sumi

Pekné čítanie.Soňa,Beskydy sú na dovolenku úplne skvelé.Chodím tam roky a vždy je tam fajn.Kopec chát a pomerne veľa km turistických chodníkov.Len ľudí je tam v lete veľmi veľa.

Sona

vyzera to super, hlavne tie nevyrubane lesy. Moravsko-sliezske Beskydy sa mi pozdavaju ako jedna z moznych lokalit nasej letnej dovolenky.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma