Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma ČELOVKA

Diskusná téma ČELOVKA

Prosím vedeli by ste mi poradiť čelovku s čo najlepšími vlastnosťami do 50€? Hlavne, aby bola na tužkové batérie, mala vysoký výkon - dosvit aspoň 40m. Prosím z vašej vlastnej skúsenosti. V súčasnosti najviac zvažujem petzl tikka xp.

PT

Vlado z NZ to vyzera na Rusmi oblubeny Boruit z aliho.
Uz som modelmi Boruit D10 alebo D25 zasobil nielen seba, ale aj rodinu a kamaratov.

Falcon666

Jjano - keď som vyberal čelovku, mal som prečítaných kvantum článkov, recenzií a papierových parametrov. Mám doma baterky rôznych typov, preferujem CREE T6, L2, ... a po zhodnotení všetkých mojich potrieb ( na VHT a horolezectvo ), pomer cena/výkon, reálny svetelný výkon, doba svietenia, vymeniteľné baterky, nastavenia, váha a manipulácia, tak som vybral čelovku od Black Diamond Cosmo 225 za 24€ na HUDY ( najlepšia cena - hudysport.sk/cosmo-225-bd6206… )
Odskúšaná, max. spokojnosť. Je ľahučká, svieti dlho a super, má plynulé nastavenie jasu, môžeš s ňou aj plávať :-) Mne úplne vyhovuje.
Papierové hodnoty parametrov čeloviek udávané obchodmi beriem s veľkou rezervou :-)

Vlado z NZ

Prečo vlastne odmietaš čínu? Mal som petzl actik, potom čo voda dostala do bateriek úplne odišla. Táto čínska vrátane náhradnej baterky je len za 15 eury, podobnú situáciu ustála, má skoro 3x lepšiu svietivosť na maxime (3 režimy), baterka vydrží 2x - 3x dlhšie, znáša extrémne podmienky, lahká...super pomer cena výkon

Jjano

Ďakujem za tipy, ak máte niekto ďalšie tip alebo vlastnoručné odporúčania, dajte!

Zatiaľ mierne vyhráva Petzl Actik Core nad tým Black Diamond Storm. Výkon majú údajne zhruba rovnaký, ale Actik je predsa len trošišku ekologickejší a je made in EU, nie China.

Dajte ďalšie tipy či názory.

Peter61

Korr.:
Dobre rozumieš, nablízko sa zoslabí. Takisto aj keď zasvietiš parťákovi na čelovku

Peter61

Dobr rozumieš, nablítzko sa zoslabí. Takisto aj keď zasvietiš parťákovi na čeloveku. U Reactik sa RL dá prepnúť na manuálne prepínanie. Nepoužívam. U novších to bude asi podobné.

RL má aj možnosť, že keď si človek potrebuje len tak "blysnúť" pod nohy, tak prstom zakryjem senzor a svieti naplno. Odkryjem, a svieti economy.
Btw môj najnovší miláčik je Petzl Bindi 35 g petzl.com/…/BINDI
. Už ani nenosím 26 g e+Lite petzl.com/…/ePLUSLITE

Jjano

A ak to má reactive lighting, tak sa to vôbec nedá regulovať ručne?
Lebo čelovku používam na dosť jemnú manuálnu prácu (slaboprúd) v teréne, potrebujem dostatočne silné svetlo aj na blízko (menej ako 1 m) a ak tomu dobre rozumiem, tak RL na blízko intenzitu svetla zoslabuje.

Peter61

@ 08:36 jjano
Pred časom sme kúpili novinku Petzl Reactic (4 ks pre IVHT). Bol to pre mňa prelom, lebo som fičal na AA, resp AAA ( Petzl Zippka). Reactic je už dnes vo výpredaji. Vzali sme aj po 1 náhradnom akumulátore/os a do klubu 1 ks púzdro na 3xAAA ( pre "remote areas", to bolo ešte pred CORE).
Reactive Lighting sa nám osvedčilo.

Pavol "Chodec" Horvath

ACTIK® CORE
Rechargeable, compact multi-beam headlamp with red lighting, designed for outdoor activities. 450 lumens

Black Diamond Storm
One QuadPower LED and one DoublePower white LED emit 350 lumens

Pavol "Chodec" Horvath

Jjano: pouzivam tu celovku a je super! Namiesto akumulatora mozes pouzivat 3x aaa baterky. Ja ich nosim zo sebou keby nahodou akumulator dosiel. Ked si kupis budes pouzivat akumulator, je super!

Jjano

Cipana, ten reactiv lighting je nejaký hypersupersmart, ale radšej by som si to riadil sám.
Prednostne AAA alebo AA, ale môže byť aj nabíjací akumulátor, vymeniteľný za AAA/AA.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov