Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Vresovianka na Smrekovici

Diskusná téma K článku: Vresovianka na Smrekovici

Branisko je pri pohľade do mapy rajom pre turistov. Mnoho skál, tiesňav, výhľadových bodov, krásnych lesov... A k tomu množstvo miest, kde sa dá stráviť noc pod strechou. Len máloktoré maličké pohorie má toľko zdokumentovaných búd a prístreškov. A hoci by to možno ani nebolo nutné, rád by som priblížil novovzniknutý prístrešok priamo na vrchole Smrekovica.

Lubo

Vďaka za report. Ak by si mal aj pár foto, pridaj, nech vidíme, ako sa to zmenilo za tých skoro 6 rokov od publikácie.

Peter.m

September 2021.
Útulňa mi poskytla nocľah pri 3 dňovom prechode Bachurne a Braniska.
Spať som musel na uhlopriečku, v noci prefukovalo cez škáry a bola celkom zima. V okolí sa pohybuje myška tak pozor na jedlo :)
Druhá miestnosť bola zaprataná vecami. Vonku vo vetre búchal smerovník, hojdačka a bolo to trochu ako z hororu :D
Vidím to trochu ako nevyužitý potenciál tak veľkej stavby, miesto s lavičkou a stolom je z hora síce kryté, ale strop je tak vysoko, že pokiaľ prší a fúka tak to nepomôže.

Na druhú stranu, toto je presne to miesto, ktoré asi nebude vyhľadávané ožranskými partiami čo je dobre, niet kde zatopiť, kde vo väčšom počte spať, stany sa v okolí postaviť nedajú.

Okolie je nádherné, záverečná časť "Tatranského chodníčka" od Kravcovej bola výživná, dokonalý západ slnka a východ s inverziou ešte dokonalejší :) odporúčam tento kút Slovenska.

JAROF

gagigo: Môžeš mi vysvetliť, akou dedukciou si dospel k svojmu výplodu o mojich názoroch?

Gagigo

Jarof: Ale zrejme ti ani náhodou nevadí, že azda na každom treťom kopci na Slovensku je postavený vysoký železný stožiar na prenos mobilných, tv a iných signálov, však? Ale prístrešok na vrchole Smrekovice pre oddych a výhľady turistov ti vadí nekonečne.

JAROF

Za túto devastáciu vrcholu poďakovať? Snáď iba bičom.

Daulagiri

Fajn prístrešok, mám v pláne niekedy v budúcnosti potulky Braniskom a aj tu prenocovať, tak toto sa zíde. Aj keď bude problémik s mojimi 187 cm výšky :-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum