Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Veľká Javorina a Jelenec zo Starej Myjavy

Diskusná téma K článku: Veľká Javorina a Jelenec zo Starej Myjavy

Po štyroch výletoch do Malých Karpát sa mi s kamarátom Ottom zachcelo ísť niečo nové, nevyskúšané a pritom nie príliš vzdialené od Bratislavy, kde obaja žijeme. Voľba padla na Biele Karpaty, konkrétne na ich najvyšší vrchol Veľkú Javorinu, ktorý sme si spestrili s predĺžením trasy o neďaleký vrch Jelenec, na ktorom sa nachádza stará vojenská veža.

Svojan

Keďže ste mali bod odchodu i návratu na jednom mieste, zvolili ste si výstup na Javorinu a späť tou istou trasou. Je tu však možnosť trasu obmeniť. Napr. pri spiatočnej ceste je možnosť poniže Dibrovovho pamätníka pokračovať doprava po zelenej TZ na Kubíkov vrch a potom ďalej po modrej TZ na Krúžok. Z Krúžka Vás žltá TZ privedie priamo do chatovej oblasti k vodnej nádrži.

Jiku2

Vež je stabilní a ani koroze ji ještě moc nesežrala (jak se občas uvadí), jen člověk musí být opatrný při výstupu, protože se na ni leze po klasickém "komínovém" žebříku a na jednotlivých plošinách jsou otvory, kterýma se dá propadnout zase na začátek pracného výstupu :)
Logicky lidi straší, aby se z toho nestala masovka, což je dobře.
Jinak horní, poslední a nejvýživnější plošina už je uzavřena z důvodu soukromého využití radiokomunikací.

Makovica

niekde som čítala, že pre zlý stav veže je výstup na ňu pomaly životu nebezpečný. Ako je to v skutočnosti?

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma