Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Jesenná dvojdňovka v okolí Fabovej hole

Daulagiri

Parádna jesenná túrička v zaujímavom kraji. Toľko spomienok sa mi vybavilo. Pamätám si samoty Ždiarik, Kučelach aj Krátke, dva silvestre strávené na Gazdovskom dvore a nádherný smrekový prales na Fabovej holi. Som rád že som to tam ešte stihol keď to tam bolo ešte málo dotknuté a poznané.
Ale tento článok je peknou pozvánkou na opätovnú návštevu.

Knor

Parada, bolo super. Jak naucny chodnik zbojnika Jakuba Surovca, tak Fabova hola. V Certovej doline bolo vody neurekom, asi 100 metrov som musel ist naboso s topankami v rukach. Aj Fabova hola je teraz atraktivna. Ked zabludite (ako ja), tak mozete chodit po kmenoch stromov a preliezat to tam ... srandy kopec :-D .

JaroB

Knor, ako sa dá teraz na Fabovej zablúdiť? Veď je tam vyrezaná ulička z ktorej sa nedá stratiť :-)

Baksay

Chcel by som sa spytat ohladne priechodnosti tras od sedla Zbojska az po Muransku Hutu, resp. cervenu rudnu magistralu ? Nesiel to teraz niekedy niekto ?

Svatopluk Štěpánek

Ahoj Baksay,
Ozajstnými znalcami týchto krajov sú JaroB či FunTomas.
Možem iba povedať, že vlani v lete bola táto trasa, okrem malého úseku, okolo 1/2 hodiny na východ od Fabovej hoľe, naprosto v pohode, bez akýchkoľvek potiaží.
Ak idete na Stolicu, je možno lepšie ísť z Veľkej lúky na sedlo Javorinka po modrej. Červená aj modrá sú zväčša po asfalte, ale červená ide po regulárnej hradskej s autobusmi a autami, navyše na červenej stratíš zopár výškových metrov pri zostupe na M. Hutu.
Ospravedlňujem sa skutočným znalcom.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum