Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Cesta hrdinov SNP za 21 dní – 3. časť

Diskusná téma K článku: Cesta hrdinov SNP za 21 dní – 3. časť

Centrálna časť Cesty hrdinov SNP spája horstvá Nízkych Tatier, Starohorských vrchov, Veľkej Fatry a Kremnických vrchov. Približne 155 kilometrov súvislých horských hrebeňov medzi obcami Telgárt a Kremnické Bane vedie srdcom Slovenska. V Nízkych Tatrách sa prekonáva najvyšsí bod na trase, 2043 metrov vysoký Ďumbier. Turista može využiť viacero celoročne otvorených chát a útulní, avšak na trase je len jedna obec – Donovaly.

Martin63

Nehovorím, že ONY ma nevideli, ale prešiel som NT bez toho že by som našiel čo i len ich stopy a to bola čučoriedkova sezóna.
Hrebeň od Čertovice po Donovaly je tak frekventovaný, že by boli blázni ísť do tej tlačenice, najmä v okolí Chopku.

Hello Kitty

Zdravim, dajme tomu, ze by som nechcel vyuzit ani tu prilezitost, je taka moznost? :)

Hello Kitty

zdravim, dobre sa to cita, ale zaroven neviem ci by som to dal ako netrenovany vikendovy povalac na jeden zatah, ako to citam tak to skor vyzera na etapy s prestavkami na regeneraciu

je tam na ceste nejaka hrozba stretu s medvedom? napr. v tych nizkych tatrach?

Vrana

2 Stano: jasne, ozvi sa ked budes u nas :)

Stanley legnic

Cau Miso.
Idem to niekedy pozriet riadne do detailu.
Si dobry - pozyvam ta na pivo, ale české - OK ?
Stando

Vrana

2 Caky: drzim palce aby si sa rozhodol Cestu ist, neolutujes. A trening? Ziaden netreba :-)

Čaky

Veľmi dobre sa to číta, celú cestu som si prechádzal prstom na mape, akoby som tam bol... :) parádny výkon, závidím veľmi, ale zároveň ma to motivuje, že snáď raz tú SNPečku dám aj ja ;) aj keď chce to ešte veľa tréningu... už sa teším na pokračovanie tohto krásneho cyklu tvojich spomienok... ;) motivuješ nás ostatných (resp. aspoň mňa určite veľmi)

Vrana

ad 12. den: s odstupom casu sa mi zda, akoby som sa vtedy testoval co este dokazem zvladnut. Dat si taky tazky den, ked som presiel predtym za 3 dni Nizke Tatry bolo zbytocne az hlupe :-)

Vrana

2 clarion: mam aj 40-tku, ale toto bola 65-tka. Osvedcena klasika.

Knor

Ci pana. Zo Zlinu do Banatu? A ze kym nenapadne prvy sneh ... dobree.
Na tom zubatom hrebeni za Sturcom som siel vecer opacnym smerom a beznadejne som vyzeral aspon kusok rovneho miesta na stan. Niet ho tam. Spal som az na hrebeni za sedlom. (Tu etapu som siel z Handlovej na Donovaly.)
Na Flochovej som bol aj poslednu jesen. Obehaval som najvyssie kopce nasich geografickych celkov a Flochova je jeden z najmenej atraktivnych vrcholov. Naviac si myslim, ze jej vrchol nie je tam, kde je smerovnik. Z detstva mam vsak na ten kopec nadherne spomienky na jeleniu ruju.

Pencurák

Mišo,z Donoval na Cabanku za jeden deň,dolu klobúk!Z Krížnej na Donovaly bola aj pre mňa zatiaľ najťažšia časť SNP-čky,hore a dolu tými strminami pocítilo moje koleno.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov