Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Vodopád pod Kozím chrbátom

Diskusná téma K fotke: Vodopád pod Kozím chrbátom

Asi 8 m vysoký vodopád. Dá sa k nemu dostať od sedla Zubová po žltej značke smer Hadlanka. Asi po 2 minútach treba odbočiť na poľovnícky chodník do prava ( pri hrubom strome, od vrchu je na ňom nastriekaná turistická značka), ktorý končí v Hiadlovskom sedle. Chodník vedie ponad vodopád. Za vodopádom sa asi po 100 m poľovnícky chodník rozdvojuje. Jeden ide dolu po bočnom hrebeni ku skalám, s vyhliadkou na Hiadlovskú dolinu a Prašivú. Od skál je slabo vychodený chodník dole k vodopádu (asi 5 minút, sú tam menšie smreky, potom malá lúčka ). Druhý pokračuje takmer po vrstevnici do Hiadeľského sedla.

Tomka

Vďaka za podrobný opis a navigáciu. Našli sme a páčil sa aj skalnatý hrebienok.
Na manželovom GPS súradnice -
48.8555 a 19.29939

Nalim

Nie do ľava do prava. Neviem ako sa to dá opraviť.

Nalim

Vlani som išiel tade aj ja, Preto som hľadal novú cestu. Teraz som išiel zo sedla Zubová do ľava. Tiež nič moc. Najlepšie je od skál z toho bočného hrebienku.

Jantaara

Veď som nazbierala presne na odbočke na poľovnícky chodníček :-)

Yetee

Sa máte :) u nás už cesnak kvitne. Našťastie 4 flaštičky "medvedieho pesta" ešte chvíľu vydržia.

Nalim

Cesnak je teraz akurát. V Hiadeľskom sedle aj 2 km podbeľu.

Jantaara

Dnes na cesnakovo-minerálkovo-venčiacom výšlape ma znenazdajky trklo, že o chvíľu budem v sedle Zubová (pri pozeraní fotky včera ma nenapadlo, kde to sedlo je) a tak som sa vybrala za pomoci priateľa na telefóne a pri PC za vodopádom. Našla som, je fajn, krajší ako na fotke. Aj skalný hrebienok pekný.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Paulovič pali76ZM k fotke: Znievske výhľady To hej. Počasie nám nevyšlo moc ideálne, ale výhľad zo Znievu je očarujúci. Chystali sme sa sem už pár rokov a tak nám tá oblačnosť až tak nevadila.

+ 2 ďalšie príspevky