Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Jesenný vander Brabačer 2015

Diskusná téma K článku: Jesenný vander Brabačer 2015

Dovoľte mi opísať 5-dňový vander krajinou, ktorá je môjmu srdcu veľmi, veľmi blízka. Možno mnohí viete alebo až po prečítaní pochopíte prečo. Opäť je tu jeseň s ňou stále počasie i farebné hory a lesy. Je to na počudovanie, keď je príroda najkrajšia, býva vonku azda najmenej ľudí. Nás ťahá von, a tak sme opäť na cestách, tentoraz sme zvolili niečo ako reminiscenciu na našu dávnejšiu „expedíciu“ ČERBABRA_2002, kedy sme prešli Čergov, Bachureň a časť Braniska. Vtedy bol december, mínusové teploty a akcia sa veľmi vydarila. Tentoraz sme išli opačným smerom, preto aj názov je v opačnom garde.

Pafi

Maťo, je to ozaj parádny kraj na túlačky, určite som nebol poslednýkrát! A Tebe veľká vďaka!

Daulagiri

Po dlhej dobe som sa konečne dostal k tomuto článku.
A musím povedať že je to paráda, takéto viacdňové putovania sú úplne najlepšie, kopa rôznych zážitkov, spoznaný veľký kus krajiny a absolútna očista duše. Zaspomínal som si aj na svoje 4-dňovky, škoda že v súčasnosti už na takéto túry nemám čas...
Vďaka za sprostredkovanie zážitkov, tieto končiny tiež už dlho plánujem navštíviť po takmer totožnej trase, snáď sa raz zadarí. V každom prípade budem potom čerpať aspoň info o chatách a prameňoch.
S fotiek vidieť že je to ozaj nádherná krajina, počásko Vám vyšlo, ešte raz paráda. Viacero vecí by som okomentoval podrobnejšie, ale snáď postačí len konštatovanie: VYNIKAJÚCE :-)

Pafi

Vďaka Vám za komentáre, úplne s vami súhlasím, toto sú najkrajšie vandre a navyše v prekrásnom kraji!
Tono, aj ja som bol nadšený s čergovskej chaty, to bolo spomínaného roku 2002, bolo tam super, neviem, čo sa zmenilo okrem prestavby...

Pencurák

Mám rád takéto párdňové túlačky,keď len ideš za nosom a nestaráš sa o svet.Hlavne na jeseň je to nádhera,huby,čučoriedky,krásne sfarbené lístie...a potom večer si tú krásu znova premietaš v hlave,keď sedíš pri ohníku a tešíš sa na ráno.

Tono

Podobny prechod som robil v roku 1997 s kamaratom Pitkinom, ked sme isli z Obrucneho po cervenej na Mincol, Cergov, dole do Sabinova a po zelenej cez Kohut, Javor, Bachuren a dalej ako ste isli. Parada, toto su najkrajsie tury resp. vandre! Najviac nas pobavila ale vretenica ktora vliezla v Rychnave skoro az dnu do krcmy :) Inak vtedy sme boli na chate Cergov velmi spokojny.

Knor

Pekna trasa a mimoriadne nadherne obrazky. Inak, s takym pristupom ako na tej Cergovskej chate som sa stretol uz aj v cudzine. Nechapem to. Pre mna to znamena: "U Vas ma neuvidite, ... nikdy."

Boro

Pekný vander. Tak sa mi to páči.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma