Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Cesta hrdinov SNP za 21 dní – 4. časť

Samkoh

Možno len poznámka pre SNP-čkarov, ktorí zvažujú prespanie v trenč. Tepliciach v altánku v kúpeľnom parku vedľa značky: neskúšajte to, kontroluje to tam polícia a obávam sa, že pokiaľ sa začnú pokusy o prespanie opakovať, nebudú už asi takí milosrdní ako nedávno ku mne, keď ma vzhľadom na nočnú hodinu nakoniec nechali prespať v tom altánku pod podmienkou schovania jedla a batohu, odchodu do polhodiny od svitania a zanechania vzorného poriadku. Radšej prístrešok Michalove pod Omšenskou babou, alebo riadne ubytovanie v nejakom penzióne, prípadne v altánku pri Kubrickej kyselke.

Peter61

Martin :
že ty si študoval návod k elektrickému ohradníku ?
@ all kids:
ohradníkov okolo poľnohospodárskych plodín bude pribúdať v nížinách kvôli premnoženým diviakom a zlenivetým medveďom. Toto, čo popisoval motorkár, je kvôli dobytku na paši. S tým sa stretávame skôr na horách.

Martin knor

Mozno sa mylim, ale taketo ohradniky prechadzam pomerne bezne. Staci medzi tyckami polozit na ten horny spagat mapu (ako V-cko naopak), spagat klesne, clovek ho prekroci a mapu si vezme.
Problemom su ohradniky natahame ako draty medzi stanglami, lebo su vysoke aj 2m. Taky ma predvlani kopol celkom slusne.

Pekm

No my sme raz na vychode takyto ohradnik preliezali a pri prvom nic, ziadny zvuk, na dotyk sa nic nedialo. Posilneni touto informaciou kamarat druhy ohradnik preliezal bez skusania a stylom obkrocmo. Bolo pocut supu, zjajknutie a prepadol na druhu stranu rychlostou blesku. Spomenul som si na farara zo Slunce seno...Zvysok skupiny sme to radsej obchadzali :-)

Peter61
Majitel pozemku asi nechce, aby SNPčkári dojili kravy a keď pastier nestíha, tak tam dal ohradník. -)
Keď je turista vyčerpaný, tak ho ani nenapadne, ako ten ohradník prekonať.

vrana, sorry za spem

Vlado z NZ

aj si skúšal silu? ja som sa raz dotkol takého ohradníka pri jelenej obore a bolo to ako kopačka do hrude, všetko mi vypadlo z rúk a padol som na zem:-) Naproti tomu ohradníky okolo dobytka sú len také lightíky, a to je taký býk omnoho väčšia sila:-).

Motorkar

Nový trend na Ceste hrdinov SNP.
Po mnohých sťažnostiach na problematickú orientáciu a následné blúdenie účastníkov Cesty hrdinov SNP, poniektoré miestne samosprávy už promtne zareagovali a na svoje náklady postavili okolo cesty elektrické ohradníky, čím zamedzili možnosť zídenia z cesty a následného zablúdenia na minimum. Keby nebodaj účastník pochodu chcel zísť z cesty, následný elektrický šok ho prinavráti späť na správnu cestu. Takto by bolo omnoho jednoduchšie absolvovať Cestu SNP aj v noci, obmedzené by to bolo len tým, že koľko elektrických šokov ešte dokáže absolvent pochodu zniesť. Problematickejšie to ale potom budú mať značkári, ktorí pri udržiavaní turistického značenia budú musieť elektrické ohradníky riskantne preskakovať alebo podliezať. V mene turistov by som sa chcel takejto miestnej iniciatíve poďakovať. Pozn. fotené v sobotu na Ceste hrdinov SNP nad Hadvigou.

Knor

Ci mu to patri neviem, ale presiel som si to. Je to celkom atraktivne. Siel som co najviac skalkami, je ich tam dost. Na navrat som zvolil trasu cez lazy. Najviac sa mi pacili Javorcekovci.
Inak, asi ma chcel zviezt Lukasov tatko :-) .

Tidoj

Tá Suchá hora je asi rovnaký problém. Tuším som to čítal v nejakej diskusii k článku o ničení značiek okolo Kopca, že S.h. tiež "patrí" tomu ujovi Pavlíkovi (alebo teda tomu, komu to už údajne predal).

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov