Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Okruh cez Zbyňovský budzogáň

Diskusná téma K článku: Okruh cez Zbyňovský budzogáň

Na Facebooku som sa prihlásil do skupiny Klub slovenských turistov. Turisti tam dávajú fotografie z prechádzok a zaujal ma obrázok mohutného skalného hríba v Súľovských vrchoch. Páni moji, to musím vidieť. Otvoril som si TuristickaMapa.sk a podľa fotiek som si naplánoval trasu. Okrem Zbyňovského budzogáňa si pozriem skalné mesto nad Rajeckými Teplicami, Poluvsiansku skalnú ihlu a skalné okno nad Porúbkou.

Knor

To skalne mestecko je izolovane. Dalej nepokracuje. Myslim, ze Slnecne skaly sa vola ta cast obratena do Zilinskej kotliny. Ale naisto neviem.

Ade.e

Ja som tak siel minulu jesen z P. Teplej cez Maninsku a Kostolecku tiesnavu do Sulova-Hradnej a odtial na Zibrid a Budzogan do Zbynova. Tam, na hlavnom tahu, mi nikto nechcel zastavit, musel som ist na vlak, stratil som moju oblubenu siltovku a vo vlaku som zistil, ze listok si nekupim, tak som pre istotu vystupil v Tepliciach a tam zase dlha mizeria, az ma konecne mladik zobral do ZA.. Hrozne nieco.. Ale co sa tyka prirody, bol som spokojny s turou, aj Zibridom, aj Budzoganom.
Baksay: Mozes ist kludne na Zibrid a potom lokalnym znacenim na Budzogan a napojit sa na zltu TZT, smerujucu zo S. Paluch do Zbynova. Taky problem som riesil aj ja a v pohode.. Znacenie bez problemov.
A teraz moja otazka: To skalne mestecko, ci skalne okno, to nie su sucastou Slnecnych skal, ze?

Baksay

Mam otazku: da sa ist zo Zibridu cez Buzogan az do Zbynova, je tam nejaky chodnik (podla turistickej mapy ide chodnik cez s. Paluch)?

Pozeram, ze opacnym smerom na RAjec - zelena TZ ide na Bielu studnu a hned potom by mala byt nejaka neznacena cesta do dediny Jasenove, len neviem v akom je to stave ? ci sa tade da zist v pohode do dediny ?

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma