Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Hriňová – Sihlianska planina – Dobroč

Diskusná téma K článku: Hriňová – Sihlianska planina – Dobroč

Sihlianska planina zaberá väčšinu západnej časti Veporských vrchov. Stá milióny rokov vyhladili mohutné žulové pohorie, ktoré neskôr dostalo vyšších susedov. Na severe sa najskôr zdvihli Tatry a na západe sa len „nedávno“ predral kráter Poľany. Nadmorská výška planiny dosahuje 800 až 1000 m, čo pri minimálnych prevýšeniach umožňuje putovať kilometre aj menej zdatným turistom, s neustálymi výhľadmi v srdci Slovenska.

Miroslav Pilat

Pekny clanok z "mojej bajkerskej domovskej oblasti". Ked som si v roku 2007 kupil chalupu v Kotmanovej, vobec som netusil, aka krasna je priroda v tejto casti Slovenskeho rudohoria. Za tych 9 rokov som to tu prebajkoval a prechodil krizom krazom po cestach, hustinach aj kamennych roklinkach, ale podla clanku vidim, ze aj tak som este vsetko nevidel. Priroda je tu tak prekvapivo malebna a pestra, ze to cloveku berie dych. A tie vyhlady! Ako v nebicku.

Peter Straka

Vďaka všetkým za pozitívne príspevky.
Daulagiri: Nie nadarmo sa kraj nazýva vrchársky. Planina síce v peknom počasí pripomína pahorkatinu, ale nadmorská výška nepustí. Sám som zažil minulé leto smršť, našťastie len v šoltýskej krčme. Domáci vraveli, že keď spadne v okolí na cestu strom, nevolajú cestárov ani hasičov, ale susedov-pilčíkov.O chvíľu som toho bol sám svedkom. A predpokladám, že v zime v minulosti, keď ešte riadne snežilo, zostali hore uväznení na dlhšiu dobu. To ľudí stmeľovalo a prenieslo sa aj do génov ďalších generácií.

Daulagiri

Príjemné čítanie, je to ozaj krásny kraj, ktorý mám veľmi rád. Čo sa týka tejto trasy zatiaľ som navštívil len okolie prameňa Ipľa, ale určite ten zvyšok časom dobehnem. V tomto kraji veľmi cítiť takú symbiózu človeka a prírody - neviem to lepšie napísať.

PaliT

Vďaka za pripomenutie môjho čundráckeho kraja :)
Raz sme zablúdili v okolí Čierťaže a po dlhšom motaní sa po lesoch a lúkach sme sa opýtali hubára, ako sa ide na Biele Vody. Ten zdesene vyhlásil, že "Tam ani do rána nedôjdete", našťastie bol ešte viac stratený ako my :D
Nuž, budem sa tam musieť zas niekedy vypraviť.

Baranček

Veru krásny,vlani na jeseň som sa tade do sýtosti natúlal a ako spomína autor ani živáčka som cestou nestretol.

Boro

Krásny vandrácky kraj. Vždy rád spomínam.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum