Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: 14. narodeniny Hiking.sk na ľubietovskej Vysokej

Diskusná téma K článku: 14. narodeniny Hiking.sk na ľubietovskej Vysokej

Milí čitatelia a priatelia nášho webu, mnohí z vás už plánujú letné akcie, výšľapy, dovolenky, a tak budeme radi, ak sa s vami budeme môcť opäť stretnúť na oslave našich narodenín. Hiking.sk na prelome júla a augusta bude mať za sebou už 14 rokov svojej existencie. Oslávime ich v nedeľu 7. augusta na vrchole Vysoká pri Ľubietovej (994 m).

PaliT

Myslel som dnes na vás ešte stále s poondiatym kolenom, tak si len tak hmkám: "Hepy brrzdej tú jú..."

Tomas@gandy

Bolo super, prídeme aj nabudúce. Pekné miesto ste vybrali. Chcel by som sa prihovoriť za offline verziu turistickej mapy do mobilu :).

Vlado z NZ

škoda nevyjde mi to, chcel som isť so synom...tak aspoň pozdravujem, pocasie vyzera byt super tak to bude isto super...

Lubo

Stretnutie oficialne presuvame na nedelu 7.8.2016, vsetko ostatne plati tak, ako bolo planovane pre sobotu.
Tesime sa na vas v slnecnom pocasi :-).

Axel

Kazi mi to logistiku presunov, ale je to realizovatelne :-D

Adushka

Predpoveď počasia na zajtra nie je veľmi priaznivá, dalo by sa uvažovať o presune na nedeľu, kde to vyzerá o dosť lepšie? Kto by bol za? :)

Svatopluk Štěpánek

Je to smutné, nemožem prísť, tak iba možem na diaľku pozdraviť. Muškovci, je mi to ľúto, FunTomas chcel som s Vami/Tebou stretnúť - máme
to isté záujmové územie.

VeroNika

Ja som sa veľmi tešila na túto akciu, že pôjdeme aj s malým, ale o 12:00 máme uvítanie do života. Ale kto nás poznáte kľudne sa zastavte potom na návštevu.

Axel

Vdaka za tipy chalani. Postudujem a kedze to vyzera ze bude nakoniec plne auto, tak to asi nejako zokruhujem... Zeby popod Hrb? :-)

Bikemartin

hore by som asi išiel najjednoduchšie z Brusna cez Trosky a Peklo na Starý Majer. Dá sa prípadne aj hore potokom Muráň, je tam vydrolený asfalt/ makadamka/šotolina, miestami celkom strmo mapy.hiking.sk/?trasa=Qj1nw.

Dole potom cez Starý Majer, ďalej po asi kilometri prídeš na križovatku asfaltiek, kde odbočíš doprava a ideš dole na Periská. Tam na križovatke doľava hore dolinou. Ale netreba sa držať cyklotrasy ako je vyznačená na cykloserver.cz, ale už asi po 700m odbáča doprava asfaltka okolo dedinského kúpaliska (odporúčam, z bazéna výhľad na Hrb ;-) ), po 200m nad kúpaliskom je koliba a to už si na hornom konci Strelníkov. Na Povrazník ako písal Trsťo, alebo v tom mojom linku je alternatívna trasa, je to pekná panoramaradweg, asfaltka, lúky, senníky, solitérne čerešne.

Zo sedla pod Jaseňovým vrchom buď pohodlným traverzom do Martinovej doliny, alebo kratšie - odboč doprava na cestu po lúkach, krátky zjazd do potoka, 150m výšľap po lúke a si na kvalitnej šotoline, po nej už len zjazd na asfaltku do Ponickej Huty mapy.hiking.sk/?trasa=w77S9

FunTTomas

Axel: tak z Medzibrodu cez Údolie lásky po zelenej cyklotrase cykloserver.cz/…/#pos=48.7748…, ale skratkou (prepojovacia cesta) cez mapy.hiking.sk/?x=19.35619… (priebeh na mapy.hiking.sk/…/zabava_medzi… po zvážniciach (cyklotrasa) pod Laznú lúku. Odtiaľ ide traverzová cesta okolo Vysokej v severnom svahu mapy.hiking.sk/?x=19.38933… na východný chrbát Vysokej, kde je miernejší výstup ako po vrcholovej odbočke zelenej (lesný chodník).

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma