Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Spielmäuer

Diskusná téma K článku: Spielmäuer

Prvého mája otvorili nové ferraty na Spielmäueri. Kolega z Kremsu zavesil na internet fotoreportáž a po jej zhliadnutí bolo rozhodnuté. Toto musím vidieť. Tak nádherné skalné okná spojené s atraktívnou via ferratou som ešte nevidel.

Knor

:-D Hej hej, Peto vie co hovori.
Inak, prave on mi pred casom pozical roztrhany feratovy set, na ktorom som si trenoval doliezanie ku karabinam pomocou prusikov. Ked clovek padne pod previs a je sam, pomozu ozaj iba tie dva prusiky.

Peter61

:-))
Sona : klidek, zlanis
Jozef : Martin si furt dava prusik na usko, potom zle pocuje. Prusik radsej do vrecka alebo na materialove oko.

Jostran

Čítal som tento podnetný článok niekoľkokrát, ideme v októbri vyskúšať. Až teraz som si všimol veľmi poučnú vetu "priviazal som si na uško nielen odsedák, ale aj dva prusíky. Pre prípad, že by som spadol do úväzu.". Ja ich mávam v ruksaku, ale niektorí nemajú vôbec. Ak ide skupina je to iné. Od istého času si beriem aj kladku.

Knor

Ahoj,
Podla mna tak posledne 4 roky. Ked pojdes na D-cko postavene za posledne 4 roky, bud si ista, ze v starej stupnici by bolo aspon D/E. Naopak, po "renovacii" niektore stare feraty dostavaju nizsie hodnoty :-D. Ale su aj extremy, ked je zostupova cesta znacena ako B, pricom je to minimalne C, ak nie viac.

Sona

Dostala som svalovicu uz v polovici fotiek :)
Mozes prosim Ta este raz po lopate vysvetlit, preco sa podla Teba pri novych ferratach umelo znizuje ich hodnotenie narocnosti? Lebo E ako posledne pismeno by nestacilo? Ved uz som niekde videla aj F... A odkedy badas takuto tendenciu? Ja len ze aky rok vyroby cca mam pozerat, az sa zas niekde po materskej vyberiem, aby som nebola v terene zaskocena :)

Lubo

Ten lanovy rebrik kreativne riesi previs.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov