Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Koliba Príslop

Diskusná téma K článku: Koliba Príslop

Počas mojich fotograficko-turistických potuliek po Veľkej Fatre som sa dostal koncom minulého roka do sedla Príslop. Z predchádzajúcej túry po turčianskom hrebeni pohoria som vedel, že kúsok pod sedlom sa nachádza malý prístrešok, kde som vtedy spal. Dnes je situácia iná.

Pekm

Spali sme tam pri prechode veľkofatranskej magistraly v piatok 25.09.. Prsalo ale strecha vyzerala v pohode, akurat na niektorych (asi dvoch troch) miestach kvapkalo. Madrace boli ok ale pre istotu sme spali v spacakoch na vlastnych karimatkach na madracoch, spodok cisty, zamietli sme si po sebe. Latrina vyzerala byt uplne v pohode (asi vymenili dreva a je aj nova doska s krytom) a nachadza sa asi 50m na pravo ak stojite vonku otoceny celom k chate. Voda je za kolibou ale ako tu uz bolo pisane voda tecie velmi pomaly ale nabrat sa da. Sekeru sa priznam, ze sme nevideli tak snad ju nikto neukradol.

Pipas

Spal som tam z 12 na 13 septembra. Vo vnútri celkom bordel. Na madracoch špina, tak som ich vyprášil a keď som našiel metlu aj som pozametal. Čo sa týka vody tak prameň ledva tečie ale dá sa nabrať voda. Síce už to nefunguje na princípe že voda vteká do válovov. Je to o niečo horšie s naberaním vody. Spánok pohodlný až na tie jelene ktoré ručali hádam 10 metrov od chaty. Spolunoclažníci boli dvaja Česi pohodáci. Latrína je v trošku chatrnom stave. Bál som sa že sa prepadnem do hoven, našťastie drevo vydržalo. Každopádne je to dôležitá koliba v pohorí Veľká Fatra. Ten kto sa neponáhľa a je tu na dve noci určite padne vhod.

Lesoň

Zdravim po zaregistrovaní, toto je moje super miesto !

Daulagiri

Spal som tu zo včera na dnes. Kolibka je parádna, čistá, sú tam matrace, sekera, metla, hrnce aj knihy. Akurát na hornom poschodí je nafúkaný sneh na matracoch tak je tam trochu znížený štandard :-) Inak v okolí je tak meter prašanu, bez snežníc či lyží sa nedá pohybovať. Prameň je zamrznutý a zasnežený, nepočítajte s ním teraz.

SADAM

Přespali jsme tu z 24.9.na 25.9.2016 - na půdičce, byly jsme 3. Spodní místnost byla již obsazena dvěma "lovci beze zbraní" fotili jeleny. V noci jelen přišel až k salaši a strašně "řval". Jinak super nocleh a odpočinek před dlouhou tůrou. Voda tekla. Přidávám 2 fotky.

Bulat

V lete som strávil nejaký čas v Poľsku a nejeden poľský turista mi vravel, ako nám závidia tieto útulne- vraj u nich by nič také dlhodobo neprežilo. Skôr či neskôr by to ľudia zničili. Sme pre nich v tomto ohľade vzorom turistickej kultúry. Tak som si vravel, že pohľad zvonku môže byť poznačený miernou naivitou, ale aj tak som bol vo vnútri hrdý, že aspoň niečo je u nás funguje dosť dobre a k spokojnosti všetkých.

Converse86

Super, ďakujem za tip. Kolibu sme hneď aj otestovali minulý víkend pri našom prechode VeľkoFatranskou magistrálou. Je čarokrásna, čistá a útulna :) Postele, matrace, voda, latrína, ohnisko, sekera,...

Samuel Backady

nadherna! hadam sa raz dozijem dna ked na slovenskych hrebenovkach sa budu nachadzat koliby kde sa bude dat jednoducho prespat a bez bordelu a statusu rozpadnuta alebo uzamknuta ... Vsetka ucta dobrym a cestnym ludom.

Tono

Boro, sice jedna lastovicka leto nerobi, ale hadam budes mat pravdu. Mao, ano, je to pre turistov. Verim ze ostane dlho v stave aky je na fotkach v clanku a nepride k jej uzamknutiu...
Pali :)

Wbk

Aj my sme tu zložili hlavy a nohy vlani počas prechodu VF magistrály, celý lúčny Nolčovský Príslop je mimoriadne príjemné miesto.

Boro

No paráda,že by sa začalo Slovensko meniť ?

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum