Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: HZS varuje: Snehové polia sú najmä ráno zradné

Bukaj

@Peter61, práve v čase vyzdvihnutia vrtuľníkom sme dorazili na Batizovské pleso, netušili sme čo sa stalo... na ceste tam, som manželke vysvetľoval aké sú tie polia nebezpečné...

Dominob

Nuž, čo na to povedat.. dúfam že s niečím podobným nepríde napant, derese sú ako kúsok Tatier v nízkych Tatrách..

Lubo

Nevarila z vody. Chcela zabezpecit, aby sa sice na niektore miesta mohlo ist ale zaroven, aby to bolo co najmenej dostupne. Navrhli preto administrativnu regulaciu, ktora je pre nich najjednoduchsia - bumazka, ktoru mozu lahko skontrolovat mas/nemas. Nemusia tak riesit system permitov, ktory by bol spravodlivejsi. Zaroven dali malu domov horskym vodcom, ktori budu tiez moct tieto bumazky vydavat => viac klientov na vycvikoch. Hladisko udajnej nekompetencie skialpinistov v terene bolo od zaciatku iba PR pre ludi, co sa riadia srdieckom a nie cislami.

Dominob

Páči sa mi že HZS vyčíslila zásahy k skialpinistom - len na 1,68% zásahov.. čiže správa tanapu pri tom pripravovanom povinnom školení (ci niečom takom) pre skialpinistov novom návštevnom poriadku varila z vody..

Peter61

Übung macht den Meister, ale aj tak by som sa v kraťasoch nepustil. Odreniny sa mi hoja už pomalšie.

Peter61

snehu sice po kazdej burke ubuda, ale firnove polia akokeby boli stale tvrdsie.
Niekedy ani nejde rukou zapichnut cele porisko cakana. Pod zlabmi na severe su okrajove trhliny i trhliny ("bergschrund") ako na ozajstnom ladovci.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum