Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Ako sa zbaliť na Cestu hrdinov SNP

Vrana

keby klakli, asi by som to riesil dorucenim noveho paru na trasu :-)

Peter61

vrana , ako povedal Sir Ramsey :
never change the winning team

Vrana

Este chcem podotknut, ze ak sa niekto chysta v jarnych alebo jesennych mesiacoch (april-maj, september-oktober), bude musiet pribalit aj nejaku tu izolacnu vrstvu, rukavice, hrubsiu ciapku, ...

V mojom pripade som oblecenie prisposobil obdobiu kedy som isiel. Jun 2015 bol velmi teply mesiac a vyrazal som do prvej vlny horucav. Napriklad dlhe nohavice som prvy krat obliekol az 11. den. Zoznam treba brat s rezervou, skor ako inspiraciu, ze nie vzdy je nutne trepat gore bundu a gate, paperku a 20 triciek k tomu :-)

Bluehen

imho:
+ministan, GPS namiesto kramov, solarnu nabijacku, min 3l vody (nechapem ako mohol prejst v lete nizke tatry s 1.5l??), nieco povyhadzovat (3/4 nohavice a pod)

Anagallis

Mne sa osvedčilo vziať tričká a ponožky z merina (vydržia dlhšie bez prania), miesto kraťasov a dlhých gatí stačili jedny s odopínacími nohavicami, miesto vysokých návlekov ľahké prevlečné nepremokavé nohavice plus ľahučké šusťákové návleky. A osvedčil sa mi tarp, úplne bez prístrešky to môže byť risk pri nepredvídaných okolnostiach a nutnosti zmeniť miesto nocľahu (napr. náhla zmena počasia, obsadené prístrešky/útulne...) Viem o jednej dvojici, čo predvlani šli cez Tatry snáď 60 km v kuse a o 3 v noci došli na Donovaly, lebo zrovna ten deň boli všetky útulne plné a celtu nemali

Vrana

2 bluehen: mozno by si mohol byt presnejsi ake kramy mas na mysli, lebo tam nevidim moc veci co by som nahradil GPS-kom a solarnou nabijackou. Co sa tyka oblecenia vsetko som vyuzil. Hoci 3/4 gate som mal na sebe menej casto boli potrebne, trebars na prezlecenie sa vecer do sucheho po dni slapania v dazdi.

ad voda: konkretne v Nizkych Tatrach s nou problem nie je. Kralovoholske s dostatkom pramenou, Dumbierske s chatami.

Vrana

2 Ada: zvlastne, ze ja som pod vsetkymi pristreskami a v utulniach (okrem Durkovej) spal sam. Obcas mi to pripadalo, ze po nasich horach nikto nechodi. Chaty zavrete, hory ludoprazdne.

samozrejme nazor bojovnicky tvojho kalibra si cenim :-)

Phalike

Ad1: Vacsina SNPcky mina najvychytenejsie turisticke lokality, ale v NT pocas prazdnin to zrejme nemusi byt ojedinely pripad hlavne ked clovek trafi zrovna vikend. Mne sa paci ta myslienka s tou celtou hlavne ako moznost vylepsenia nejakeho jednoducheho pristresku, zakrytim jednej steny alebo tak pod.
Ad2: Mate niekto dobre skusenosti s konkretnym modelom jednoduchych sustakovych navlekov?

Bikemartin

vrana, solárna nabíjačka je dnes nevyhnutná vec. Máš vôbec predstavu koľko žerie taký smartfon, ak musíš byť vkuse online? ;-)

Vrana

2 Martin: asi dost :-)

Standardom zacina byt mobil (a druhy do zalohy), GPS, fotak, GoPro, nabijacky, ... Otazne je, ci Vas to kvantum elektroniky nebude konecnom dosledku obmedzovat.

Peter61

kua, vrana, ty si siel bez GoPro ???????? a bez pipsa ????

(musim dat aj:)

-)

-) -)
Fangorn

si predstav že by si mal celý deň 21 dní zapnuté gopro :) kto by to celé dokázal sledovať :) hotová telenovela :)

Vrana

ako ja si tiez rad pozriem video, ked ho niekto natoci. To su velmi pekne veci ked sa to vie :-)

Vrana

Mozno dobry test je zbalit si vsetky dolezite haraburdy, k tomu jedlo na 4 dni, spominane min. 3 litre vody a ist si dat 30-40 km v horucave alebo v dazdi. A potom si v klude vecer popremyslat, ci to ozaj vsetko potrebujem.

Clarion

Maťo Gáblik nás učil zapamätať si jednu vetu: Nemáš? Nepotrebuješ!

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov