Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Ako sa zbaliť na Cestu hrdinov SNP

Bulat

Problém názvoslovia by som nebral tak tragicky. V skutočnosti medzi Cestou hrdinov SNP a Štefánikovou magistrálou nie je žiadny rozpor. Prvá z nich ide z Devína na Duklu a druhá z Devína na Myjavu. Takže prebiehajú súbežne a rozhodne sa pritom nepobijú. Dôkazom sú tabuľky na Devíne, Švábskom vrchu, Mlynskej Doline a mnohých ďalších lokalitách nesúce označenie Cesty hrdinov SNP. V Malých Karpatoch má červená trasa označenie Štefanikova magistrála až po smerovník Myjava - ústredná orientácia, kde oficiálne v teréne končí a červená tabuľka pokračujúca ďalej opäť nesie názov Cesta hrdinov SNP. je preto treba upozorniť na dva časté omyly: Cesta hrdinov SNP nekončí resp. nezačína na Bradle, ale na Devíne a súbežne s ňou vedúca Štefánikova magistrála nekončí na Bradle, ale až na Myjave. Toľko správa z terénu...

Rc1

makovica niekde som cital ze ten ignorant bol KCST a bolo to v roku 1921

Makovica

Pekný článok a s tým balením je to pravda - podľa hesla, čo nemám, to nepotrebujem. Je mojim snom dať ju celú a naraz, len ten mesiac voľna v kuse mi chýba...tak len čakám, kedy pôjdem do penzie (ešte rok a pol) a dovtedy musím nájsť podobného vekom primeraného blázna, čo pôjde so mnou. Trasu už mám prejdenú po kúskoch skoro celú - pešo aj na biku, ale vadí mi na nej strašne veľa asfaltu - aj na miestach, kde by vôbec nemusel byť a to je škoda. Pozitívnym príkladom je trasa medzi Strážovom a Vápečom, kde niekdajšiu červenú z asfaltky potiahli pekne po kopcoch.... a ešte jedna vec - viete niekto, ktorý Ignorant premenoval SNPčku v Malých Karpatoch na Štefánikovu magistrálu? Skoro ma tam vystrelo, keď som videla tie premaľované smerovníky. Nič proti Štefánikovi, ale zrušiť najdiaľkovejší diaľkový chodník....

Vrana

Ak si cital moje clanky, tak ti je asi jasne, ze tu knizku by som predtym necital. Zas chapem ludi, co potrebuju mat vsetko do detailu naplanovane a potrebuju co najviac informacii. Takze moj nazor v tomto vobec nie je dolezity.

Phalike

O uspechoch sa veru rozhoduje niekde inde ako nad knizkami, len ma zaujimal tvoj nazor z tohto hladiska, vdaka za odpoved.

Vrana

2 pali: nemyslim ze uspesne zvladnutie Cesty je podmienene studiom tejto knizky. Po ti to asi nic neda, tak si vyber :-)

PS: bude recenzia

Phalike

@vrana: Ako by si zhodnotil knizku z pohladu absolventa SNPcky, je lepsie ju citat pred cestou ako zdroj informacii alebo radsej po, nech sa clovek zbytocne neukracuje o caro poznavania a objavovania?

Vrana

pri citani knizky dajamabooks.sk/index.aspx?Pag… a dodatocnom studovani map som zistil, ze trasa Cesty hrdinov SNP prechadza este jednym pohorim. Je to Spišsko-šarišské medzihorie, priblizne v useku Terna - Kanas - Maly Saris. Najvyssi vrchol pohoria - Hromovec je od trasy vzdialeny.

Paleccc

Fajn clanok. Suhlasim so vsetkym :) Ale predsa su niektore individualne veci, ktore riesi kazdy po svojom. Napr. ja som mal nabitu lekarnicku, z ktorej som vyuzil takmer vsetko a este po ceste aj dokupoval... A stalo sa mi to prvy krat az na SNP, ze som musel siahnut po lekarnicke.

Co sa tyka prespavania, tak by som to bez pristresku neriskoval. Ja som mal jednoplastovy stan - Jurek bivak - vazi 1,2 kg a bol jednou z najvytazenejsich veci vo vybave...

Na zaver kazdemu kto sniva o ceste SNP ju vrelo odporucam. Je to nieco specialne a myslim, ze v kazdom to zanecha hlboku stopu a bude na to este dlho dlho spominat :)

Anagallis

Ad prístrešky, tiež sa mi nestalo, že by bolo niekde obsadené tak, že by som sa nevošla. Ale asi by som to nechcela riskovať, lebo hlavne cez víkendy na vychytených miestach ľudia bývajú. Napr. Amonova lúka, boli tam dve ďalšie partie. Situácie, keď som bola rada, že tarp mám, boli hlavne tie, keď sa mi posunula plánovaná denná trasa napr. kvôli búrke, to dokáže rozhodiť plán miest na prespanie na ďalších niekoľko dní. Ešte je možné riešenie prístrešok z ponča, to by ako núdzovka asi stačilo a splní to dva účely.

Anagallis

phalike: navleky boli zo sportisima, ale to iste sa da usit doma. sustak, tri gumicky, akurat keby som to sila tak asi pridam aj zips. ale neboli nevyhnutne, stacia tie nepremokave gate

Clarion

Maťo Gáblik nás učil zapamätať si jednu vetu: Nemáš? Nepotrebuješ!

Vrana

Mozno dobry test je zbalit si vsetky dolezite haraburdy, k tomu jedlo na 4 dni, spominane min. 3 litre vody a ist si dat 30-40 km v horucave alebo v dazdi. A potom si v klude vecer popremyslat, ci to ozaj vsetko potrebujem.

Vrana

ako ja si tiez rad pozriem video, ked ho niekto natoci. To su velmi pekne veci ked sa to vie :-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum