Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Ako sa zbaliť na Cestu hrdinov SNP

Diskusná téma K článku: Ako sa zbaliť na Cestu hrdinov SNP

Snáď najväčšia dilema, pred ktorou stojí každý, kto sa chystá na prechod Cesty hrdinov SNP je: Ako sa rozumne zbaliť na 3-4 týždňové putovanie, tak aby som mal všetko potrebné a aby váha batohu nepresahovala rozumnú mieru? V podstate sú tri možné spôsoby. Prvý je minimalizovať množstvo vecí, ktoré so sebou zoberiete. Druhý je sústrediť sa na hmotnosť jednotlivých vecí a nakúpiť to, čo je najľahšie na trhu. Tretí je kombinácia prvých dvoch.

Peter61
Vrana : -) qoli GDPR fotku tých kečuakeciek nezverejním.

Vlado :
práve som zabalil Salewy Trainer MTN, pôjdu 2.x na výmenu podrážky.
Na jeseň fungovali ešte OK, ale keď som ich medzi sviatkami vzal na prechádzku Štrbské pleso - Popradské pl., skoro som si na tom ľade nabil čumák. To Ti na C SNP asi nehrozí.

Vrana

2 Peter: naposledy som obmenil model a na prechod vychodnej casti E3 som vyrazil s malicko rozchodenymi lacnymi Quechuami

decathlon.sk/panska-obuv-mh50…

bol to trosku risk, ale s topankami nebol ziaden problem. Hoci tie Garmonty mi sedia lepsie.

Peter61

Vlado :
vrana ( 21 dní) tu spomína 3.pár toho istého modelu polovičiek

Jožko ( RED, 24 dní ), Hanwagy, šiel napríklad dosť v sandálach, link z
23/06/16 05:53 Peter61
neplatí, dávam update.

cestasnp.sk/…/390

cestasnp.sk/…/391

Pencurák

Voldemort-ja som prešiel SNP-čku v topánkach Hanwag Alaska,žiadnu inú náhradnú obuv som nemal.Ani na asfaltkách som s tým nemal problémy.

Phalike

Fandango su super boty, a pokial ich stale vyrabaju tak nemas o com. Tak ako pise Peter61, kupis nove dakus rozchodis a vezmes na prechadzku po Slovensku, Jeden dazdik, jeden prechod zarosenou lukou, dvakrat prepotis a vysusis a topanky budu na nohe ako tie stare. A pokial vyslovene nebude na nejakych asfaltovych usekoch prave neumerne teplo tak to prejdes v pohode aj bez prezuvania a druhu obuv ries vyslovene ako vecernu/kupaciu/mestsku. Ja som siel SNPcku s typkom ktory mal kombinaciu platene cinanky + polovicky scarpa mojito, a obute to mal tipujem v pomere 80:20 v prospech cinaniek :)

Peter61

Vlado ad :Asolo Fandango GV
ja by som tie nové rozchodil , vzal na C SNP a tie staré nechal ako rezervu.
A čo sa týka balenia :
Excel a kuchyská váha :-)

Voldemort

Uff tolko reakcii som veru necakal :) Ale dakujem za rady, na sandale zvyknuty nie som takze zvolim radsej lahke bezecke topanky ako druhu obuv. A co sa tyka vibramov tak tie mam Asolo Fandango GV a uz som na nich raz menil podrazku kedze som ju predral. Na novej som prechodil uz do 300km a kedze je makka, neverim jej na celu SNP. Zrejme si kupim novy par a ak stare nevydrzia tak ich niekde po ceste vymenim

Peter61

k sandálom a sinnerom zacytujem Phalikeho:
"neviem sa v nich pohybovať bez toho aby som si neokopal prsty a palce na nohách "
Taký Jožko (RED) v sandáloch nachodil dosť, keď nebolo blato.
Btw. nedémonizujte za každú cenu asfaltky. Zostup po skalnatých chodníkoch je oveľa náročnjčí.

Martanko

Na mojej ceste SNP v septembri som mal so sebou rozchodene Garmont Mystic Low a nove sandale - sk.sportsdirect.com/karrimor-…. Ziadne ine sandale som predtým nenosil a na SNP som si ich nevedel vynachvalit. Po Cermel som v nich presiel mozno 70% trasy, ale je pravda, ze bolo velmi suche obdobie. Potom som sandale daval na nohy po veceroch. Na Devine sa nic neodlepilo ani nezacalo trhat :)

TomXX

PaliT: kamoš má tie Skinnersy, ako prezuvky na chatu/útulňu, alebo ako obuv keď sa utáboríme. Je to nechutne drahé, ale nápad a funkcia super.

Adelmos

Podľa mňa sa snp-čka dá prejsť z 95% v bežných teniskách napr. x ultra od salomonu - v týchto teniskách mám zbehané celé nízke tatry; problém pri vysokých botách je že ak dobre namoknú tak schnú cca 2-3 dni...

Peter61

@ 14:46 Voldemort:
jedno príslovie hovorí, že cudzích sa raď a seba sa drž.

  • čo sa týka "vibramy su uz dost opotrebovane", otázka je, či a v akej obuvi budeš môcť pokračovať, ak sa na jednej alebo na oboch napr. odtrhne podrážka.
  • "trochu rozchodiť" prekladám ako 3 d. túru s ťažkým ruksakom
  • 15:57 phalike : bingo ! s tými remienkami som "havaroval", po dlhšej túre som mal odretú kožu na spodku členkovej kosti. Už ich nosím le na prechádzky
  • včera 16:05 PaliT, tie ponožkotopánky treba overiť, každá záložná obuv by mala byť schopná fungovať aj na šmykľavom povrchu a pod.
    Vrana šiel v "keckách" 21.dní.
    Otázka je, aké sú tie Tvoje vibramky. Dobré sú ľahké, ale napríklad RED Jožko to dal za 24 dní v dosť ťažkých.
    hiking.sk/…/gr11_od_atlantiku…
    svts.sk/1918-cesta-hrdinov-sn…

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma