Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Bunda Karrimor alpiniste eVent

Possum

TOMXX: Uz je to pol roka, co mas tu vetrovku. Ako hodnotis teraz?

TomXX

Vyskúšal som v daždi, nepršalo nejako ukrutne, ale zato do toho aj fúkalo + zo stromov veľké kvapky. Nikde nič nepremoklo. Ešte by to chcelo dať 10+ kg batoh či nebude premokať pod popruhmi, ale to teraz nemám ako skúšať. Z moje strany spokojnosť.

TomXX

Chystá sa pršať, pôjdem zmoknúť :)

Possum

Takze prvy dojem pozitivny. To rad pocujem. Daj este prosim vediet, ako obstoji v dazdi.

TomXX

Možno ešte pár info. Bunda NEMÁ vetranie pod pažami, ale dá sa vetrať cez predné vrecká, lebo vnútri vreciek je len sieťka. Dá sa sťahovať na páse, dá sa stiahnuť kapuca, aj skrátiť v pred-zadnom smere, kapuca má šilt. Pri zapínaní hlavného zipsu má občas sklony pricvaknúť vnútornú stranu kde je lem, deje sa to hlavne pod krkom, keď je zips viac pozohýbaný. Nemá vnútorné vrecko, ani vrecko na rukáve. Bočné vrecká začínajú vysoko, takže je dobrý prístup aj s bedrovým pásom a končia až úplne pri páse, takže napr. mobil vo vrecku je POD bedrovým pásom. Golier je vyšší, ale nezakrýva tvár až po nos, skôr je celý bradu po ústa.

TomXX

Takže, zobral som bundu od Ježiška tri dni pred Vianocami, mal pochopenie, lebo dostal odo mňa nový mobil tiež 2 týždne pred Vianocami. Išli sme do MF (Štefanová - Stoh - Chleb - Chata p. Ch., druhý deň Chata - V. Kriváň - s. Bublen - Krabviarske - Vrátna - Štefanová). Hore som šľapal iba v termo nátelníku a bunde, neprefúklo ma vôbec, veľmi som sa nespotil. Na Stohu bola víchrica, tak som pridal Polartec strednú vrstvu a v sedle sme dali obed, bolo mi príjemne teplo. Stúpanie na Steny bolo výživné, ale Polartec som nechal, víchrica pokračovala, takže som nechal všetky vrstvy. Terén bol dosť hnusný, takže to bola drina, pričom som sa aj primerane spotil, na chatu som ale prišiel relatívne obschnutý. Druhý deň sme sa museli pred Pekelníkom otočiť, lebo biela tma a víchrica horšia ako deň predtým, tam som sa ani nespotil, a ani ma neprefúklo. Posral som to jedine dole z Vrátnej do Štefanovej, kde bolo nad nulou a nechal som si aj Polartec, tak som bol mokrý ako myš. Ale ja sa potím extrémne, takže bundu hodnotím pozitívne. Topiaci sa ťažký sneh pri Štefanovej zvládla v pohode. Dnes alebo zajtra ju vyskúšam tu doma na dolniakoch keď bude poriadne pršať... Ale zatiaľ mi to príde ako dobrá kúpa.

Possum

Tak snad to bude perfektna vetrovka, ked sa na nu musi tolko cakat :)

TomXX

Žiaľ, Ježiš ju zabalil a schoval :) Ďalšie info bude po Vianociach.

Possum

TOMXX: uz presiel nejaky ten tyzden. Bol si s vetrovkou vonku? Ake mas zatial dojmy?

TomXX

Tú XL som vrátil ja, lebo mi bola stále trochu veľká, aj keď som dal pod ňu polartec. Objednal som L cez web, dnes by mala prísť.

Possum

Tak sup-sup s tym do sprchy a napisat vysledok.

A potom si prosim report ako si sa valal v snehu a prezil dazd.

Som prequapeny, ze pisu, ze vodeodolnost 20 000. Myslel som, ze iba 10 000. A pri priedusnosti 17 000, by vobec nemuselo ist zlu vetrovku. Ledazeby tie cisla neboli uplne presne :)

Som strasne zvedavy, co povies.

Possum

Aaale prt! Odkial to mas? (to je alpiniste, alebo phantom, hej?)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma