Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Valaská Dubová – Veľký Choč a späť

Diskusná téma K článku: Valaská Dubová – Veľký Choč a späť

Veľký Choč - najvyšší vrch Chočských vrchov, známy predovšetkým svojím kruhovým výhľadom na Veľkú Fatru, Nízke, Vysoké a Západné Tatry a pri pohľade na sever i Oravu. Taktiež ďalší vrch, na ktorý som mal v pláne vystúpiť už dávno. Na vrchol je možné sa dostať po štyroch značkovaných chodníkoch. My sme sa ho rozhodli zdolať v najkratšom časovom úseku z obce Valaská Dubová.

Peter Gürtler

Parkovisko vo Valaskej Dubovej uz funguje - je pomerne velke, bezplatne, a naviguje vas ku nemu tabula: nachadza sa pod Obecnym uradom a obecnou kniznicou vedla futbaloveho ihriska - netreba sa bat a autom k nemu treba zist uplne dole kopcekom (v zime sa ale pravdepodobne zide auto 4x4).

Atalienka

Ak môžem podotknúť k ceste nahor od Strednej Poľany je lepšie, ak sa vyberiete p r á v e tou zimnou cestou nahor, lebo reťaze lepšie pomáhajú, keď sa štveráte hore ako dolu. Dolu sme šli letnou trasou a bolo to bezpečnejšie a nehrozili pády, ani pošmyknutia. Aj my sme šli z Val.Dubovej, ale prešli sme výstup na Choč aj z Lúčok. Každý má svoje čaro a tie výhľady stoja za to ! My sme ich mali 20.5.2017 naozaj pekné a slnečné a čas bol rozprávkový. Len ma mrzel Hotel Choč, ktorý je taký zdevastovaný a je v ňom neporiadok.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma