Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Approach polovičky La Sportiva TX4

Diskusná téma K článku: Approach polovičky La Sportiva TX4

Túto letnú sezónu naraz testujem dva páry polovičiek, ktoré sú svojím konceptom od seba dosť vzdialené – Hanwag Lime Rock GTX a La Sportiva TX4. Prvé sú tuhé a majú GoreTex membránu, druhé sú mäkké a hoci sú celokožené, membránu nemajú. Teraz si poviete, že fajn, veď každé sú určené do iného prostredia. Omyl, oboje sú to approach polovičky, teda najmä do skalnatého terénu. V tomto článku vám predstavím druhé menované, talianske La Sportiva TX4.

Phalike

Pridám zopár postrehov po niekoľkých kratších túrach a jednom viacdennom prechode na ťažko. Topánka je fakt pohodlná a výborne sedí aj môjmu širšiemu chodidlu. Tvrdšia medzipodrážka zabezpečuje dostatočnú stabilitu a istotu kroku, šnurovanie a mäkkosť jazyka umožňujú komfortné upnutie podľa preferencií, podrážka v suchých podmienkach stopercentná na hline štrku aj kameňoch, povrch dostatočne odolný voči rannej rose a miernemu dáždiku. Aj keď sa jedná o "approach" topánku tak myslím že ustojí široké spektrum použitia vrátane niekoľkodňových prechodov v teplejšom období. Jediná vychytávka čo mi trochu chýba je možnosť upnutia napr. bežeckých návlekov bez nutnosti použitia šnúrky alebo lanka popod podrážku. Nejaké väčšie oká či drážky na bokoch alebo vzadu na päte by boli fajn a s návlekmi by nebol problém s množstvom bordelu čo napadá do topánok.

Phalike

Tak som medzicasom natrafil aj na tychto sudruhov v Taliansku ktori zda sa odrezu podrazku z cohokolvek, vratane bezeckych modelov, a nalepia novu podla zelania. zmcustomshoes.it/

Bikemartin

Pali, napíš rovno do Restday. Tam majú na stránke na referenčnej foto topánky pred a po oprave práve zo vstrekovaného PU. restday.sk/…/opravy-trekingov…. Ak tú vibram podrážku vedeli nalepiť v IT, budú to vedieť aj v CZ.

Phalike

Vdaka za odpoved, ked som ich obzeral v obchode tak som si aj myslel ze to pri takomto type asi nehrozi, skoda toho lebo topanky ma strihom aj prvotnym pocitom pohodlia zaujali, uz nechcem svoje nohy trapit v tvrdych topankach pokial si to vyslovene teren a rocne obdobie neziada, a to uz potom radsej vysoke topanky, ale na nejake lahsie jesenne turicky zhanam prave nieco ako tieto TX4.

Lubo

Pali, podla mna vymena podrazky v tomto pripade nie je mozna, lebo su vyrobene metodou vstrekovaneho PU a tie sa zvycajne prepodrazkovat nedaju. Moj testovany kus pouzivam aj vela v meste a uz badam mierne zmeny v dezene, takze riziko tu je pokial ich chces pouzivat denno-denne. Ak len na turisticke ucely, mozno to bude OK. Ale zas nie na extremy typu SNPcka :-).

Pokial chces topanky, ktore sa daju prepodrazkovat, musia mat cementovanu konstrukciu ako napr. Lime Rock do Hanwagu, no ako som spominal v mojom predstaveni, su to topanky cisto horske, nie univerzalne. Trvacnost navyse zatlaca do uzadia okamzite pohodlie.

Phalike

Topanky vyzeraju fajn, bol som si ich aj osobne odskusat a su naozaj pohodlne a vdaka snurovaniu zaroven pevne obopinaju chodidlo. Vyzorov aj spracovanim su podla mna na vysokej urovni, a vyhovuje mi aj samotny sirsi strih v prednej casti (nespecificky pre LaSportivu) Jedine co ma odradza od kupy je otazna trvacnost podrazky, vraj patri k tym makksim a mam obavy ze taky tazkotonaznik ako ja ich zoderie behom par mesiacov, a cena pritom nie je vobec nizka. V predajni mi nevedeli povedat ci je mozne na nich vymenit samotnu podrazku, nevies nahodou viac? Osobne si myslim ze vzhladom na konstrukciu a pomerne pruznu medzipodrasku to asi nepojde.

Ljubo

Mna by tiez viac zaujimali tie Hanwagy, resp. kde je mozne tento konkretny model dostat..dik

Lubo

Myš, predstavenie Hawagov bude publikované v priebehu tohto mesiaca. Ak však potrebuješ vedieť skôr a máš nejaké konkrétne otázky, napíš mi mail.

Myš

Ahoj, kedy možno očakávať recenziu topánok Hanwag lime rock gtx? Viac menej som pre ne rozhodnutý (mám predchodcu - vydržali 6 rokov intenzívneho nosenia), ale nezaškodí prečítať si ďalšie hodnotenie.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma