Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Turistické topánky Hanwag Nazcat GTX

Diskusná téma K článku: Turistické topánky Hanwag Nazcat GTX

V polovici mája som dostal možnosť testovať topánky od známeho výrobcu outdoorových topánok Hanwag. Konkrétne ide o model Nazcat, ktorý je na našom trhu relatívnou novinkou. Musím sa priznať, že som topánky od tohto výrobcu chcel už dávnejšie. Bohužiaľ, v minulosti to študentské financie nedovolili a moje pôvodné topánky sa z tohto sveta porúčali práve v období, keď som dostal možnosť otestovať tento model.

Nonormal

@Lubo ok, spravím nejaké foto + info co vsetko pochodili

Lubo

Stano, sprav nejake fotky a pridaj. Kolko si v nich pochodil?

Peter61

stano, dajaké pixele zo zvršku by si mohol prilepiť.
V trochu lepšom stave mám Garmont Integra, používam na dvojhodinovky a na brigády.
Ale ak sa dobre pamätám, okopovú gumu mi pridali v Restday pri prvej oprave u nich.

Nonormal

aktualizacia k životnosti v mojom prípade:
topánky sú už definitívne po cca 6 rokoch na odpis.

  • podrážka na päte sa "rozpadla" a grip som vychodil takmer nahladko - keby boli topánky v lepšom stave, dala by sa podrážka vymeniť, ale už sa mi to neoplatí

  • okopová guma sa rozpraskala ale to je len vizual, stále drží

  • v jednom z ohybov pri prvom rade šnúrok praskla koža a je tam už diera

  • vnútorné molitany na obopnutie členkov sú minulosť a takisto textilné časti zvnútra topánky sú potrhané

Pohodlie a komfort pri chôdzi však stále super... kým držia na nohe nevyhodím ich, poslúžia ešte na záhrade alebo rybačkách.

Lubo

Skoda. Mohli este dlho sluzit...

Wapet

Škoda že som nevedel skôr o možnosti opravy. Tak som bol naštvaný, že Hanwagi putovali do kontajnera. Ako náhradu som kúpil Garmont Mountain Guide GTX, tak uvidím koľko vydržia.

MichaelS

To Wapet ... je to přesně jak píše Lubo, ex je hodně zážitkový turista, měla asi 10 let Renegaty od Lowy, a ač byly vizuálně fakt jak nové, předloni se jí stalo úplně to samé.
S tím se musí u bot vyráběných tímto způsobem evidentně počítat a brát to jako fakt, bez ohledu na značku/cenu.

Lubo

Ano, robia lepenim. Lenze PU penu obsahuje medzipodrazka kvoli vytlmeniu a ta sa rozpadla, nie ze by povolilo lepidlo. Takze ak mas v dobrom stave zvrsok, nezahadzuj ho a daj si spravit novu podrazku a budes v pohode. Ak by si chcel obuv, ktora toto isto neurobi, odporucam popradky (Makara) alebo nieco z doublestitched kolekcie Hanwag, napr. Bergler (recenziu pisal Miro Svitek tu na Hikingu). Nevyhodou je ale menej pohodlia.

Wapet

Lubo:
Neviem presne, cca 7 rokov používane 1-2x za zimu. Vyzerá to ako hydrolyza PU (guma nad vibramom sa dosť drolí), ale niekto písal nižšie,že Hanwag robí všetko lepením.

Lubo

Ak sa ti len odlepila podrazka, daj si topanky prepodrazkovat a si za vodou. Da sa to priamo u vyrobcu alebo su aj sluzby ako napr. Restday.

Inac, co je to "par rokov"? Totiz PU pena, ktora sa pouziva na vytlmenie medzipodrazky sa po niekolkych rokoch "vydroli" bez ohladu na intenzitu pozivania - vola sa to hydrolyza PU. Tu je k tomu nejake pocitanicko:
hedvabnastezka.cz/rozpadly-se…

P.S. Mne sa to stalo s Meindl Island Pro a stalo sa to par krokov od zaciatku tury, ked som si po rokoch povedal, ze ich prevetram.

Wapet

Ja neviem čo sa deje.Dnes sa mi v Janošikovych dierach odlepila podrážka na zimných Hanwagoch Rocky GTX. Síce už majú pár rokov, ale minimálne používané len vo Fatrách. Ten istý problém ako na letných Hanwagoch, takže s touto značkou na dobro končím.

Wapet

Peter61:
Nie,to boli lepené podražky aj ked spodok topánky vyzeral ako na fotkach (porovita guma?)

Peter61

Lubo
OK (Od Klavesnice):
za dva dni obe podrazky, to nevyzera na lepene ( wapet dnes 03:05)

Lubo

Peter, Hanwag robí takmer všetko lepením, ponorky so vstrekovaným PU hádam ani nemajú v ponuke.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov