Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Ako na túry s deťmi v šatke alebo v nosiči

Diskusná téma K článku: Ako na túry s deťmi v šatke alebo v nosiči

Na Hikingu je veľa článkov o turistike v rôznych končinách Slovenska i sveta. Čo sa ale stane, keď sa turisti rozhodnú založiť si rodinu a z dvoch turistov sa stanú traja? (alebo štyria, piati…). V rámci príprav na príchod bábätka väčšina párov rieši kočík, turistické páry riešia kočík terénny, odpružený, aby aj po pôrode mohli naďalej chodiť na výlety do prírody. Z mojej skúsenosti, nič tak neuľahčí turistiku v prvých mesiacoch, kedy ešte dieťa nesedí, ako chodenie so šatkou alebo ergonomickým nosičom.

MatusM

Na turistiku s malinkým v pohode, ale do Raja a v takom nosiči, to je nerozum.

Lubo

Bluehen, upozornujem na podmienky pouzitia tohto fora. Neakceptujeme nadavky a to sa neobmedzuje len na tie tri najvulgarnejsie.

Bluehen

Ako v akom segmente si ty peto nejaky uchyl co tu googluje veci okolo diskutujucich co predpoklada ze sa schovavaju namiesto venovania sa teme.

TomXX

Chcel som niečo napísať hneď ako článok vyšiel, ale zakusol som si do jazyka. Nosiť pol ročné dieťa do hôr mi príde divné. Trochu mi to pripomína 5 ročné deti na motokrose, kde na nich oteckovia kričia a snažia sa cez nich naplniť svoje neuskutočnené ambície. Môj mladý má čerstvé dva roky a nebol ešte na žiadnej turistike a keď pôjdeme, tak pôjdeme na hrady/zámky, Katarínku, jazerá, opekať... Ja by som bol rád každý víkend niekde v horách, ale viem, že sa tam ešte dostanem, a nebudem to siliť s dieťaťom, lebo ono z toho nič seriózne nemá, ak to budem preháňať tak mu to akurát tak začne liezť možno na nervy a hlavne sa niečo môže stať, viď Raj. Jasné, hubu si môže nabiť aj na dvore, ale fakt nevidím dôvod ťahať ich v šatke hneď na nejaké rebríky alebo 1500+. howgh.

Ferofero

...tak je to zle ked sa taketo niečo stane malému bábätko, ale nech mi niekto vysvetlí ako može jednoročné dieťa vypadnúť z nosiča ak je poriadne pozapínané. Dieťa si ho rozopnúť nevie, tak je to čisto chyba rodiča že po usadení dieťaťa do nosiča poriadne neskontroluje či je všetko OK. Je mi to lúto za to dieťatko a aj za toho rodiča, ale je to podla mna len jeho chyba

Jjano

To dievčatko, čo sa mu prihodilo v Raji to nešťastie, má jeden rok. Ročné decko asi neuvidíš "ako letí dole hubou z Kriváňa".

Bluehen

Decka lozia vsade, v zivote nepochopim preco by nemali prave do slovenskeho raja co je skor taky zabavny lunapark ako skutocne velhory vo vysikohorskom prostredi. Takych malych casto vidiet ako letia dole hubou z krivana, visia same na retaziach. Ze sa raz za cas vazne zrani nic na veci nemeni. Padnut 5 metrov moze aj z balkona cinziaku.

Peter61

axel, zlate slova.
takeho 15 kg svista som v zime mal na sikmom rebriku v ruke, naviazaneho v celotelovom uvaze. Otocilo ho to tesne nad vodou, predne aj zadne nozicky ostali suche. Aj trenirky :-)

Axel

Dva dni predtym som siel tiez Suchu Belu a mnozstvo rodicov s uplnymi novorodencami bolo nad moje chapanie. Druhy extrem boli deturence uz mimo nosicov, ale vo veku 4-6 rokov. Darmo sa moze otec snazit, ale jedno smyknutie je zalezitost zlomku sekundy a jednoducho nema sancu chytit do ruky (ktorej, ked sa sam drzi rebrika?) 20 kil padajucich mu na hlavu. Detto chybny krok na drevenej lavke a drobec je o 4 metre nizsie v ladovej vode. Jedno dieta kolega dokonca odprevadzal rodicom, kedze chlapec vo veku tak 6 rokov nas predbiehal bez doprovodu a o pol hodiny nam siel naproti. Znova sam... Otcovi ani velmi nechybal dovtedy.

Lubo

Uff, tak my sa s deckami nerozpakujeme robit kadejake veci, no pri nosicovani povazujeme chodniky zabezpecene technickymi prostriedkami za no-go zonu.

Kazdopadne, drzim palce dievcatku aj rodicom. Im nielen v tazkej zivotnej situacii, no aj v zvladnuti laviny hejtu, ktora sa na nich isto vali z kazdej strany.

Peter61

podla diskusie na Korzari vraj vypadla z nosica, pad 5 m.

Lolisha

Strasne :( Tak ale Slovensky Raj je miesto, na ktore nie je vhodne ist s malym dietatom v nosici...bez ohladu na to, v com ho mali uviazane...ani v turistickom nosici nie. Rodic sa moze posmyknut, hocico sa moze stat. Chuda mala a aj jej rodicia :(

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov