Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Náučný chodník známa - neznáma Čutkovská dolina

Diskusná téma K článku: Náučný chodník známa - neznáma Čutkovská dolina

V Čutkovskej doline sme boli vlani prvýkrát. Aj prechádzka v daždi ma vtedy uistila, že tu nie som posledný raz a že pri prejazde Ružomberka sa zastavím aspoň na chvíľku pookriať a nadýchať sa čistého vzduchu. Preto aj prvý deň liptovských túlačiek so synom a vnúčikom opakujeme návštevu. Chceme sa prejsť novým náučným chodníkom. Pamätám si, že cesta po asfaltke stúpa pozvoľna, preto berieme Kubimu bicykel. Je krásny slnečný deň, teplota asi 20 stupňov, prakticky bezvetrie. Usedené dieťa poskakuje okolo auta, nevie sa dočkať, my sa orientujeme na tabuli.

Svatopluk Štěpánek

OSPRAVEDLŇUJEM SA, nechcem aby to vyznelo negatívne - pre mňa je to Disneyland. Je to pekné, na prímestské výlety skvelé.
Zbojská sú vedľa Čutkovskej doliny nekomerčná zálažitosť.

Lubo

Pochybujem, ze sa pri kolibe autobus otoci. No par sto metrov nizsie je otocka autobusov MHD, takze potial by vas bus v pohode doviezol. Odporucam kontaktovat kolibu, tam budu vediet asi presnejsie povedat.

Pencurák

Priatelia,ktorí ste navštívili Čutkovskú dolinu,poraďte.Na budúci rok plánujeme s našim KST Volovec Rožňava túru do Čutkovskej doliny.Dá sa prísť na parkovisko aj s autobusom ,alebo sa tam dostanú len osobné autá?

Jana Ďugelová

V Čutkovskej doline sme boli minulý týždeň na základe recenzií na internete.Super,super,super.Odporúčam všetkým.

Pitr

Dnes sme na trase našli kľúč od auta zn. Škoda s príveskom. Nechali sme ho v kolibe.

DanielaM

Martin, Tomas ma pravdu. Boli sme opat v Cutkovskej v piatok, zasli sme az na koniec NCH, Kubi to zvladol a naozaj tato tiesnava je prekrasna. Jamisny vodopad je tiez velmi pekny, mal hodne vody. Ak si das cestou viacej cielov, urcites budes aj ty spokojny. :-)
Aj pekaren sme cestou dolu stihli, pri nastupe bola este zatvorena, otvaraju az o 10 hod. No po obede o pol stvrtej sme kupili uz iba chlebik, aj ked bol vynikajuci.

Knor

Tomas, tu by som mal "po ceste" :-) . Nasiel som na Internete pdf-ko s opisom naucnych tabul. Moze byt.

Knor

Uf, vdaka. To veru nevypada na 24 metrovy vodopad :-). Na druhej strane, aj Brankovsky vodopad na obrazku z cyklotury po trase Korytnickej zeleznicky nevypada v lete extra zaujimavo, hoci v aprili bol nadherny. Takze aj sem by to asi bolo zaujimavejsie volakedy zaciatkom aprila.
A to s tou kategoriou nie je tak celkom pravda. Uz som si naplanoval turu hore Cutkovskou dolinou (s Jelenim a Jamisnym vodopadom) po Siprunske sedlo a cervenou znackou po hrebeni dolu. Budem mat co robit, aby som to stihol. V Ruzomberku som byval mesiace, ale tieto chodniky som este nepresiel.

DanielaM

To Knor: Jeleni vodopad v case nasej navstevy nemal vela vody. Je na obrazkoch 19. a 20. , chyba detailne foto celeho vodopadu.
Zaujimavy je najma vystup k nemu, samotny vodopad ako ciel pre tvoju kategoriu asi nebude tym naj naj cielom :-)

Sona

Ahoj Martin, neviem, ci sa Tebe bude zdat zaujimavy, ale pridame obrazky do clanku.

Knor

Skoda, ze ste medzi obrazky nezaradili ten Jeleni vodopad. Netusil som o nom a rad by som vedel, ci sa tam kvoli nemu oplati merat cestu.

DanielaM

Vďaka Tomáš :-)
Pekáreň bola v čase našej návštevy zatvorená, určite sa tam skoro zastavíme a pekáreň neobídeme. Vďaka za info :-)

Pocestna07

Všetkým, ktorí sa zaslúžili o nové chodníky , tabule apod. patrí veľká vďaka. Vlani sme v Čutkovskej boli len nakuknúť a šli sme po neznačenej do Hrabova, na Haliny, na Maliné a potom okruhom spať - prima oddychový deň, Tento rok sme sa potešili u Jamišných vodopádov. Jelení sme si nechali na jar, keď bude viac vody. Je tam veľa atrakcií pre deti. No niektorým to nestačí a ako zdivočelé vyzváňajú v kaplnke :( Na záver ešte doporučím výborné škvarkovníky a ďalšie dobroty z miestnej pekárne :)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma