Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma outdoor mobil

Diskusná téma outdoor mobil

Vzhľadom k tomu, že môj Samsung Xcover B2710 už dožíva, som nútený poohliadnuť sa po niečom vhodnom. Doba a technológie pokročili, no moje priority sa moc nezmenili. Základom je odolnosť skla a výdrž v teréne. No a samozrejme ak by to zvládlo aj slušnú navigáciu, nebolo by to od veci. Aké máte skúsenosti? Čo mi viete doporučiť ? Dík za rady.

Choseef

mám skúsenosť s iphone a s outdoorovým obalom

TomXX

Ja mám Samsung S5mini, je vodeodolný a v silikónovom obale aj celkom mechanicky odolný. Plus na displeji to hrubé krycie nalepovacie sklo.

Lukas

Tiež odporúčam starší Samsung vyššej triedy s vyberateľnou baterkou. Je ich viacero modelov zo slušnými parametrami za dobrú cenu. Originálnu baterku nieje problém zohnať okolo 10€. Ak sa kúpia 3-4 náhradné, dá sa vydržať aj týždeň bez šťavy a telefón plnohodnotne používať. Na niektoré modely sa dá kúpiť aj externá nabíjačka (taký biely chlievik), výmena baterky trvá minútu aj s reštartom a v ext. nabíjačke sa dá nabiť aj zo soláru (resp. nabíjať na verejnom mieste bez rizika krádeže telefónu). Je to neporovnateľne pohodlnejšie, ako núdzovo nabíjať z ext. baterypacku.
Tiež je veľký výber rôznych puzdier aj držiakov (do auta).
Ja používam S3neo, v lete vydrží zo zapnutými dátami logovať cez 14h s častým pozeraním do mapy. V zime vo vačku bez dát vždy celú túru vydržal. Mám knižkové puzdro s otváraním dolu, výborne sa za neho drží aj pri jazde na biku. Na displeji už dva roky fólia z výroby bez poškodení.

Substance242

Osobne mám vo výhľade Cat S60, lebo po takmer štyroch rokoch už pomaly bude čas na zmenu a môj nový mobil vždy mal niečo, čo ten starý nie, napríklad WAP. V tomto prípade to ale bude infra kamera. :-)

Merhorn

ja si radsej kupim klasicky smartphone a radsej si priplatim za surovy vykon a hodim ho do puzdra ci nepremokaveho obalu ako platit za tieto zbytocne opancierovane, vykonom poddimenzovane a predrazene mobily. Ale to je len moj nazor a zatial po skusenostiach ho nemenim :)

Steav

LG G4,
5,5 pacovy, mapy a navigacia funguje, naviac robi pekne foky.

PaliT

Ešte si pamätám ćasy, kedy som doma povedal, že prídem o 10 dní a zmizol som v Bielovodskej. Nikomu by neprišlo na um robiť poplach po pár hodinách, ako keď teraz niekto vymláti baterku na mobile...

Peter61

Pali, ale Teba uz tiez vyradia zo zaloh ASR.

Klaso111

Ja mam CAT s 30 ovlada sa lahko v rukaviciach,mrazy ho nerozhadzu,vydrz baterie na bezne pouzivanie bez problemov tyzden,oplachnem ho kdekolvek v studanke :) to vam ziadne puzdro nedokaze ;)

Rc1

co sa tyka outdoorovych telefonov dal by som si este na jednu vec pozor. nedavno sa mi dostal do ruky jeden super telefon, vhodny pre outdoor vyzeralo to dobre az kym som nezistil, ze sa v nom neda vymenit bateria...

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma