Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma outdoor mobil

Peter61

@rast :
kto používa tú šedú kôru, tak sa na to prichystá. Buď kvôli prechádzajúcim průserom, alebo opakovaniu zásad bezpečnosti.

Rast

vsetko dobre a zmane rady.. ale skus vybrat mobil v silnom vetre a mraze ako dlho ti vydrzi kym sa vypne :-D proste sme si na tie telefony zvykli ze pracuju vzdy a vsade, ale nie je tomu tak...

Peter61

treba používať aj tie bunky šedej kôry. Najmä v čase, keď sa ľudia nevedia bez appky nevedia ani vy***ť. Platí aj pre ajfoňákov.

  • nabitý mobil
  • powerbank
  • v zime v dobrom (parovzdornom) obale pod vetrovkou alebo viacerými vrstvami
  • treba nájsť nejaký režim, keď mobil neskúša pri slabom /žiadnom signále pripojiť sa kontinuálne, ale raz za čas
  • "letecký" režim - nezabudnúť raz za čas zapnúť, aby rodina zbytočne nevolala HZS
Rast

Ono aj zalezi kde je a nie je signal, napr. v Tichej doline signal dlho nie je, takze aj nabity mobil je niekde nanic. Ine je to niekde vyssie na hrebeni. Zial tie mobily v zime nevydrzia a ani s power bankou to niekedy nejde a mobil sa vybije alebo vypne...

Peter61

@pekm:
porušenie NP býva prvým krokom, druhým je porušenie bezpečnostných zásad. Zaděláno na průser. Je jedno , či je to úmysel, alebo neskúsenosť.

Aj pán S** a deckami
v nedeľu pod Kriváňom dopadol dobre,
skutocnarevolucia.sk/krivan/
akurát ten bonus 3x3 300 €.
Včera v krimijojke ho "vychválil" mjr. Živčák z OS HZS VT.

Pekm

Zapojim sa, lebo z vlastnej skusenosti viem, ze plne nabity mobil sa dokaze vybit za 24 hodin v zime. Zalezi ako je stara baterka, ako kvalitna a samozrejme co s nim clovek cely den robi. Ak si robil turista milion fotiek, video a este k tomu ho nemal celkom nabity ani sa nenazda a vydrz je fuc. Inak ja ked sme isli snp tak sme mali stastie, ze sme isli dvaja. Jeden mobil vzdy vypnuty a druhy sa pouzival iba obcas na hladanie znacky (ak sme zabludili) a na fotky. Celkom dobra vec je stamina rezim na niektorych telefonoch ale to tiez moze byt neskoro ak ten rezim clovek neskoro zapne. A pisem to preto, lebo ak turista chudak nemal skusenosti teraz mozno vyzera za blbca ale nehanil by som ho. Budme radi, ze sa mu nic nestalo.

Samkoh

mne sa stalo počas SNP-čky, že moja cca. polročná nokia starého typu, ktorú som si kupoval práve kvôli bezinetrnetovosti a dlhej výdrži baterky(oficiálne v pasívnom režime 17 dní, reálne mi doma aj s 20-minútovým hraním denne vydrží vyše týždňa), sa mi vybila za 1 deň MRŠ-ka-Ramža baterka a celý nasledujúci deň som nemal takmer žiadne info o čase, ani som nebol dostupný... nakoniec som kvôli tomu neostal v s. Priehyba, ale zostupoval za nabitím mobilu a vyzdvihnutím balíka na telgárstkej pošte do Heľpy(v s. priehyba som bol vo štvrtok cca. 17:15).
Deň predtým bol zase opačný problém- mobil mal síce baterku v poriadku, ale na štefáničke nebol signál... takže niekedy ani starý typ mobilu nepomôže.

Matiseq

Existuje znacka Blackview, maju telefon 13000+mah baterkou vyzeraju celkom ok (9100 verzia tusim), nemal som ho v ruke ale silne zvazujem casom. Aktualne mam hammer H2 zatial drzi ale ma len 8 g internej pamate takejto chyby sa v akzdom pripade vyvaruj len koli tomu by som ho uz znova nekupil.

Rast

to nie je problem nabit telefon, dnesny problem je vydrz baterie hlavne v zime, bezny telefon na to nie je stavany

Wotan

Dam tip na telefon s najvacsou vydrzou na trhu: Oukitel K10000 Pro, a uz je aj o troska novsi Oukitel K10000 Max. Sam mam vyse polroka ten Pro model. Vyuzivam ho ako druhy telefon a zatial max. spokojnost. Mam ho z Ciny, je relativne tazky. Ale nemenil by som. Baterka ma 10.000 mAh, vydrzi "donekonecna".

Peter61

bikemartin :
neznam, ja som z valala, oblaki do dvora.

samozrejme, ten bod d) by bol aplikovatelny kdesi v Studenych dolinach vo VT.

Bikemartin

A to kto spravuje tú bájnu knihu vychádzok a výstupov? Obecný úrad Staré Hory (začiatok túry), alebo krčmárka v krčme Pod orechom (oproti kaplnke, smer Turecká)?

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum