Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma outdoor mobil

Diskusná téma outdoor mobil

Vzhľadom k tomu, že môj Samsung Xcover B2710 už dožíva, som nútený poohliadnuť sa po niečom vhodnom. Doba a technológie pokročili, no moje priority sa moc nezmenili. Základom je odolnosť skla a výdrž v teréne. No a samozrejme ak by to zvládlo aj slušnú navigáciu, nebolo by to od veci. Aké máte skúsenosti? Čo mi viete doporučiť ? Dík za rady.

Peter61

ZÁKON
z 30. novembra 2022,
ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 544/2002 Z.z. o Horskej záchrannej službe v znení neskorších predpisov
Zmena: 456/2022 Z.z.

§ 12aa
Lokalizácia
(1) Horská služba je oprávnená pri vyhľadávaní osoby v tiesni, ktorá je nezvestná, využívať prevádzkové a lokalizačné údaje získané Policajným zborom podľa osobitného predpisu. 10a)
(2) Horská služba je oprávnená využívať prevádzkové a lokalizačné údaje podľa odseku 1 len v nevyhnutnej miere a je povinná zabezpečiť ich ochranu pred neoprávneným zverejnením a poskytnutím inej osobe. Prevádzkové a lokalizačné údaje podľa odseku 1 využíva spôsobom, ktorý uchováva identifikačné údaje o príslušníkovi horskej služby, ktorý o poskytnutie prevádzkových a lokalizačných údajov žiadal, a tiež údaje o účele, na ktorý sa poskytnutie prevádzkových a lokalizačných údajov žiadalo. Horská služba je povinná nepotrebné prevádzkové a lokalizačné údaje podľa odseku 1 bezodkladne zničiť; o zničení údajov vyhotoví písomnú zápisnicu.".
Poznámka pod čiarou k odkazu 10a znie:
"10a) § 76 ods. 4 zákona Národnej rady Slovenskej republiky č. 171/1993 Z.z. o Policajnom zbore v znení neskorších predpisov.".

Mahe

Zaujímavý (marketingový) počin. Ale jedná lastovička leto neurobí, objavia sa aj ďalšie ?
Osobne dávam prednosť vlastnej výbave a pripravenosti do hôr, ale takéto počiny potešia.
(aj pobavia = tie rolničky v mobile pre maca :-)

Peter61

Oprava : Lesná nabíjačka .
(našla ju Lenka z N.Lesnej)

Matiseq

@Lubo, Ahoj mozno by potom nebola zla mala recenzia ;).

M

Lubo

Uz som ho odniesol do skladu zdruzenia. Ono fotka by ti vela nepovedala, lebo je velky ako bezny velky smartfon. On je vsak aspon 3x tak hruby aj tazky. Do bezneho vrecka sa zmesti len tazko a aj manipulacia s nim je akoby si robil s tehlou. Vezmi svoj telefon, pripevni ho gumickou na 10Ah batterypack a mas cca predstavu :-).

Tomas Vohlarik

Lubo - mozes sem pridat foto ako ten tel vyzera v ruke? neviem si ho predstavit s tou obrovskou bateriou... diki

Lubo

P.S. Urcite to nie je telefon na bezne pouzitie.

Lubo

Tak som kupil dva Blackview 9100 pre ucely Slovak Ultra Trail casomiery. Na tu vec treba podvozok a zaroven zbrojny pas. Urcite pridam na zadnu stranu diclaimer "Pozor, pri pade na dlazbu hrozi rozbitie ... dlzbe".

Zda sa, ze to ma cisty Android, co je plus. NFC je funkcne a podla hmostnosti je bateria viac ako slusna. Som zvedavy ako bude sluzit na ultra behoch.

Mahe

Peter61 (10:52) to myslím zhrnul presne, niet čo dodať. Namiesto nového "kvalitného" mobilu je vhodnejšie začať efektívnejšie využívať svoje vlastné šedé bunky...
Moja skúsenosť s "čínou" - Redmi 5 v režime lietadlo vydrží na M.P. aj 6-7 dni a každý deň cca 5 hod navigácia.
PS
Okrem mrazu je pre dotykový mobil pohroma aj dážď a mokrý displej !

Bikemartin

asi by som mal dať spätnú väzbu do Samsungu, nie tu a teda že nabíjam asi raz za 4 dni - pôvodná baterka v Samsung B2710 z 4/2012 ;-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov