Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Juráňova dolina a rašelinisko Peciská s deťmi

Diskusná téma K článku: Juráňova dolina a rašelinisko Peciská s deťmi

Prší. Pozriem sa na hodinky. Sú dve hodiny po polnoci. Dažďové kvapky neúprosne bubnujú na plechovú strechu. Rozmýšľam, ako najlepšie stráviť tri dni na krásnej Orave, keď prší. Čoskoro však zaženiem akékoľvek úvahy. Veď ráno uvidíme, niečo vymyslíme. V dažďovej bubnovačke zaspávam s nádejou, že daždisko bude ráno len zlým snom.

Myshell

Rašelinisko Peciská je v súčasnosti prístupné len "na vlastné riziko". Chodník je rozlámaný, niektoré dosky sa veselo kývu a každý krok vedľa znamená čvach do bažiny. Rozhľadnička zatiaľ stojí.

Daulagiri

Ako tak kukám tak v okolí Juráňovej doliny pribudla infraštruktúra oproti mojim návštevám. Ale fajn je to ideálne na takéto vychádzky s deťmi.

Adina

Ten skalnatý úsek je pár metrov. S tvojou zdatnosťou to nebude vôbec problém :-)

Lolisha

Pekny clanok a fotky :) Akurat buduci tyzden sa chystame do tychto koncin. Aky dlhy a smyklavy je ten usek, kde su skaly s retazami? Dam to s rocnym krpcom, v satke na chrbte?

Jjano

Podobné, len menšie, je aj na Slanej Vode pod Babou Horou. A tiež je tam podvalových chodník.

Atalienka

Je to veľmi pekné miesto, oplatí sa ho vidieť, hlavne na jar a v lete, keď to všetko kvitne a je zelené.

Sona

Sú to krásne končiny, tiež sem musíme vziať naše detváky. Rašelinisko nepoznám, vďaka za tip.

Rio.

Nie,
rebríky tam nie su, akurát dva-tri schody, mostík.. Pri vstupe do Juraňovej doliny je značka zákaz vstupu so psom, no my sme našeho mali celú dobu na vôdzke, a prešiel to v pohode. Aj iných sme stretli a prešli. Túru sme prešli včera a vrelo každému odporúčam, a nezabudnite odbočiť na rašelinisko, pekné miesto, oplatí sa odbočiť.

Dulebica

zdravim, nachadzaju sa v casti juranova tiesnava aj rebriky? chystame sa tam aj so psom, tak zhanam info ci to bude pre neho schodne. vdaka

Janabilesova

Pekný článok a aj fotky... Dolinou s výnimkou rašeliniska sme prešli minulý rok... deti boli natešené a úplne rovnaké, ako tie Vaše... :-).

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma