Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Z Mlynickej do Furkotskej doliny cez Bystrú lávku

Vrana

Inak tento okruh povazujem za velmi dobreho kandidata na vysokohorsku tatransku turu s detmi od cca 9-10 rokov. Prijatelne prevysenie, dostatok zaujimavych objektov na trase (vodopad, plesa), retiazky na spestrenie a v pripade krizy lanovka na zaver. Mame to vyskusane, bez lanovky :)

Vrana

Kolko je z Bystreho sedla na vrchol Furkotskeho stitu? 5-10 minut? Medzi nimi nie je ani ziaden dalsi pomenovany objekt. Podla mna je bezprostredne pod nim. Tak ako Sedlo pod Svistovkou pri Velkej Svistovke :)

za malo :)

Merhorn

ahaa, tak tam som bol. to ale nema moc charakter sedla tesne pod stitom. Siel som na Furkotak aj cez Furkotske sedlo, mimochodom strasne krasne aj od mlynickej doliny po trosku narocnejsej strane.
Dakujem za poucenie vrana, zas o nieco mudrejsi som :)

Vrana

Bystra lavka je juznejsie od Bystreho sedla, medzi nimi su 3 Bystre hrby. Znacka vedie cez Bystru lavku. V minulosti isla cez Bystre sedlo, ktore je bezprostredne pod Furkotskym stitom.

Merhorn

Ste ma trosku zneistili. Ktore je vlastne Bystre sedlo? Ja som vzdy sedlo a lavku mal za synonyma.
Este jednu vyhodu ma ist smerom tu odporucanym. Furkotska dolina je dlhsie do vecera osvietena slnieckom a to sa hned lepsie schadza ako v zime tiena :)

Rast

No pravdu povediac v tomto pripade, keby som siel s detmi, tak by som uvazoval skor naopak, hore ist lanovkou, nech som rychlo hore a mam vyhlady a potom okruh pesi. Ale to asi zalezi aj od teti ake su a tak.

Vrana

2 rast: nezabudaj na vodopad Skok. Tam su tiez retiazky a vela ludi dokaze clovek iduci v protismere zneistit. Ked sme s kamaratom doliezli Soliskovy hreben na Bystru lavku, tak sme akosi automaticky odbocili do Furkotskej :-)

Lubo

Rast - ad deti:
zlate pravidlo hovori, lanovka na konci za odmenu :-)

Vrana

2 PeterNR: domnievam sa, ze hlavny dovod bola znacna erozia povrchu na zostupe do Furkotskej doliny. Sekundarny dovod je pad kamenov do zlabu z Mlynickej doliny a tym ohrozenie turistov nachadzajucich nizsie.

Cez Bystru lavku je prechod bezpecnejsi, kedze chodnik (retaze) vedie v kompaktnej skale.

Inak ak sa vyberiete pozriet na Furkotsky stit cez Bystre sedlo, stale sa tam daju najst zhodene retaze.

Rc1

peterNR ak by si tade siel pochopil by si. ja som siel sedlom pred casom a teda nic moc. erozia urobila svoje a do doliny som posielal sutre jeden za druhym. cesta do sedla je cela rozlamana a hlavne po zime a dazdoch ides v podstate po suti a kamenoch na suti v dost vyrazne sklonenom terene

Cyro

Velmi pekna tatranska tura, ktoru odporucam absolvovat mimo sezony. A ked v sezone, tak bud velmi skoro, alebo potom podvecer...

Rast

OK, dakujem za postrehy. Mne to pride jedno, ktorym smerom sa ide, alebo ktory je lepsi, ale asi ked si mozem vybrat, tak asi je lepsie tak, ako sa pise. Akurat tym opacnym smerom by niekto mohol vyuzit lanovku na chatu pod Soliskom aby sa dostal do vacsej vysky, keby sa mu nechcelo tolko slapat, albo mal deti, alebo nemal tolko casu, atd.

PeterNR

Viete niekto prečo bola trasa zmenená a chodí sa cez lávku a nie cez sedlo? Celkom by ma to zaujímalo.

Lubo

Kym sa este chodilo cez Bystre sedlo a nie Bystru lavku bola to tusim tvrda jednosmerka, nielen odporucana.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma