Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Skalka - stretnutie s medveďom

Diskusná téma K článku: Skalka - stretnutie s medveďom

Napriek rôznym negatívam mám Nízke Tatry veľmi rád. V rámci ich spoznávania som si kedysi dávno sľúbil, že si prejdem všetky vyznačené bočné hrebene. Jedným z najzaujímavejších je nepochybne rázsocha Skalky a Žiarskej hole. V minulosti som ho navštívil s kamarátmi v rámci jednodňovky, ale vracali sme sa späť a nedotiahli sme to až na Kotliská v hlavnom hrebeni. Odvtedy som túžil dokončiť prechod a ako to už u mňa býva dobrým zvykom, pridať do plánu aj východ a západ slnka. Vhodná príležitosť sa naskytla v auguste 2014 a preto som neváhal a vyrazil za novými zážitkami.

SatelitHomer

tak to som ju neprešvihol skoro o dva mesiace keď som to otočil na Koltiskách!

SatelitHomer

Posledná 200vková dominanta v NT čo mi chýba. minulý rok som to musel otočiť 1km od vrcholu. snáď tento rok. ešte ostávajú dva mesiace

Lubo

Skalka je super. Aj Ziarska hola a Bosorky. Tam niekde som mal prvy kontakt s turistikou este na zakladnej skole, ked som bol v Jaseni v kempe na dovolenke so starymi rodicmi a strykom. Najviac si pamatam, ako ma na zostupe niekde v doline rafli ovady :-).

Daulagiri

Skalka a celé okolie je naozaj super, také tichšie a trochu odľahlejšie ako hl. hrebeň. Od tejto túry som tu už nebol, ale verím že sa sem ešte niekedy zatúlam.
Som rád Tomáš že článok ťa zaujal, verím že Skalka ťa nesklame. V zime by to veru mohlo byť drsné, ale uzávera to komplikuje.
A medvede - napriek všetkým medializovaným správam za posledný rok/dva si stále myslím že stretnutie s ním ešte nieje v horách vždy istota. Treba aj kus šťastia :-)

Tomas Vohlarik

Ahojte, na stretnuti v Zelezno ste takmer vsetci isli na Magurku, iba ja s Vladom a Martinom sme isli na opacnu stranu. Vcera som z Magurky cez stolne vybehol po hrebenci na Chabenec, Durkovu a naspat cez Mestsku horu. Preco to pisem sem? Pretoze tak ako ma zo Salatina zaujal hreben smerom na Chabenec, tak ma teraz zaujala Skalka a cely jej bocny hreben. Dnes som zacal patrat po turach na nu a Mato tvoja je ako vzdy paradna, fotky krasne, mne sa tiez pacia tie zahmlene. Zaujimava je diskusia o tvojom stretnuti s medvedom. Ktovie ako by sa vyvijala dnes, asi v duchu, ze "ty si tam nestretol medveda?" :-) krasne ako sa doba i nazory v case vyvijaju. skoda ze je tam ta zimna uzavera, uz som sa videl ako idem z Crmneho na Durkovu v snezniciach...

Knor

Tak som to dnes obehol. 6:00 az 16:30. Z Crmneho na Skalku, traverz hrebena a dolu do doliny, nato Vajskovsky vodopad a dolinou spat na Crmne. Pacili sa mi Bosorky a Vajskovsky vodopad s okolim. Boli cernice, cucoriedky, trocha malin a zobol som aj nejake brusnice. Skalka mala podobne pocasie ako tu druhy den rano. Chcem sa vsak cosi spytat. Zda sa, ze z vrchola Skalky ide na V tycove znacenie. Vie niekto kam vedie?

Knor

Moze byt. Posli mi e-mail na knor@math.sk. Rozmyslal som, ze by som sa tam mohol onedlho (tusim o 2 tyzdne) stavit cestou do Smokovca.

Gagigo

Knor, berieš do partie, niekedy v septembri ?

Knor

No, tak som nebol lenivy a dal som to do mapy - chodnik uzavrety od 1.10 do 30.6. Na nervy. V septembri tam pojdem leda ak bude na zapad od nas skaredo a tam pekne. Co uz.

Lubo

To sedí a na uzáver Skalky sú strážcovia dosť hákliví. Považujú to tuším za jednu z top nizkotatranskych rezervácií.

Daulagiri

Myslel som to tak že uzávera je kvôli ochrane prírody od tuším Bosoriek po Kotliská a zasa lavínové žľaby sú v úseku od Krížskeho sedla po sedlo Príslop.

Lubo

Myslím, ze modrý chodník nie je zavretý ale nie je vždy bezpečný v úseku nad záverom Vajskovskej doliny. V čase pekných zimných podmienok je to prakticky to isté :-).

Knor

Uf, uzavera kvoli lavimam? Vdaka. Takze to vypada na tohorocny oktober-november :-). Mozno by som tam mall ist s kolegom.

Daulagiri

Maťo Skalka je jedno z naj miest v NT, takže určite choď a z mackov si ťažkú hlavu nerob. Nemyslím si že tam je väčšie riziko stretnúť ich než hocikde inde. Akurát v zime je tam uzávera a nedá sa ísť tým modrým traverzom kvôli lavínam.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov