Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Dívčí hrad a kopec Děvín – okruh z Pavlova

Diskusná téma K článku: Dívčí hrad a kopec Děvín – okruh z Pavlova

Pavlovské vrchy (CHKO Pálava) sa nachádzajú na juhu Moravy, nad mestečkom Pavlov. V ich blízkosti sa nachádza Mikulov, ktorý patrí pod kultúrne dedičstvo UNESCO. Pod nimi sa rozprestiera vodná nádrž Nové Mlýny. Vrchy sú tvorené vápencom a veľmi pekne zalesnené. V minulosti sme tu boli na krátky víkend, ale vzhľadom na horúčavy sme turistiku vynechali. Teraz je zelená jar, všetko kvitne a sme tu opäť, rozhodnutí objaviť krásy súčasného kraja. Sme aj s krpcom, ktorý k nám medzičasom pribudol.

Knor

Je to uzasna oblast. Siel som to este ako student v zime, trasa Mikulov - Popice zst. Dolni nadrz este nebola napustena. A v souteske som pri seniku fotil kozorozce. Cele stado. Bolo to jedine miesto u nas, kde zili volne v prirode. Pozeram na mapu, teraz je to tam sama naucni stezka. Asi by som sa tam mal ist pozriet opat. Skora jar, ked tam uz vsetko kvitne, by mala byt idealna.

TK

Hezky clanek. Ale Mikulov, myslim, neni zapsany na seznamu UNESCO. Za UNESCem je treba popojet kousicek dal, do Lednicko-Valtickeho arealu.
Jinak k hradu Devicky se vaze pusobiva povest o zkamenele tatarske princezne a jejich druzkach (pro deti urcite lakadlo).

Lolisha

Svatopluk: o Sirotčom hrádku a Stolovej hore bude na hikingu článok už čoskoro :) Tam sme dávali druhý deň okruh z Klentníc.

Target11

Prudko krásný kraj. A keď tam už človek, je tak treba prejsť aj tesnú "Soutěsku". Na malom kúsku územia veľa rôznych krás.

Zdenči

Túto túru som absolvoval už niekoľkokrát s rôznymi obmenami. Obľúbil som si tento kraj.

Svatopluk Štěpánek

Je to kraj ideálny na prechádzky s malými detmi.
Dobré východisko je dedinka Klentnice - na jednu stranu je Dívčí hrad, na druhú Mikulov a po ceste Sirotčí hrádok a Kozí hrádok ( ten je už v Mikulove )a medzi nimi "stolová" hora, s ktorej sú pekné výhľady.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma