Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Z Malužinej na Ohnište s búrkou v pätách

Diskusná téma K článku: Z Malužinej na Ohnište s búrkou v pätách

Je to už dlhoročná tradícia v našej rodine, že najmä počas letných mesiacov si naplánujeme nejaký pekný výlet na jednu z mnohopočetných krásnych lokalít v našej malebnej krajine. Plním si detské sny a rodina, ktorá je rada, že ma po 1,5 mesiaci opäť raz vidí doma so mnou ochotne absolvuje vybranú trasu. Keďže však nie som žiadny diktátor, tak samozrejme moje nápady vždy konzultujem s rodičmi a bratom, ktorí sú najčastejší účastníci výletov. Nad ďalej opísanou túrou som rozmýšľal najmenej tri roky. Ako geograf, meteorológ a veľký milovník prírody ma veľmi zaujal vápencovo-dolomitový vrchol mimo hlavného hrebeňa Nízkych Tatier - Ohnište.

Cyril

No nestíhali sme ísť k tomu oknu kvôli blížiacej sa búrke. Zákaz vstupu na hrebeň sme porušili, ale je tam oficiálne zákaz vstupu a je to aj označené.

Lenrob

Radim25, oficialne je tam zakaz vstupu z dovodu ochrany prirody(?). Neviem aku skodu moze turista na tej pristupovej rampe napachat, ale budis.

Radim25

Len sa chcem spýtať, dá sa dostať na Ohništi normálne k oknu alebo je tam vstup zakázaný, viem, že oficiálna značka tam nevedie, kedysi som pri ňom bol, ale to bolo ozaj dávno...

Olap

Bol som začiatkom júla, rovnakú trasu. Krásne miesto. Okno má atmosféru, stacilo 2-3 minuty a boli ste tam. Aspoň máte dôvod sa vrátiť.

Daulagiri

Ohnište je moja srdcovka, top zážitkom bol zimný výstup, ktorý tu na hikingu mám opísaný. Chcem tam ísť ešte aj na jeseň.
Výhľady už dosť kazí zdevastovaná príroda pod Ďumbierom, ale samotný masív je zatiaľ ušetrený kvôli tomu že je to rezervácia. A podľa fotiek ste boli od Okna asi 1-2 minúty, otočili ste sa kvôli búrke ?

Knor

Uf, boli ste tak blizko pri tom okne a nesli ste k nemu? Preco? Dovod ste tu neuviedli.
My sme boli na Ohnisti pred rokmi s detmi z Niznej Boce. Zltou na Rovnu holu, nato hrebenom na Ohniste a zvaznicou a opat zltou spat do Boce. Vrelo odporucam.

Jurkovska

Presne pred týždňom som bola na Ohništi - síce trochu inou trasou (z Ploštína cez Iľanovo - Stanišovské sedlo - Brtkovica - Slemä - Ohnište, pôvodný plán bol pokračovať ešte na Krakovu hoľu, ale nakoniec sme zišli z Ohnišťa do Liptovského Jána ); tie výhľady z Ohnišťa naozaj stoja za to! Tiež dúfam, že sa ešte niekedy vrátim :-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum