Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Nohavice Fjällräven Abisko Lite Trekking

Jjano

Tých 200 € sú nohavice ako také.

Merhorn

Asi by bolo dobre temu ceny a firemnej politiky a pod nezmyselnych konspiracii tu neriesit a riesme len nohavice ako take, nie?

Jjano

Debata, ako vždy, vychádza z mylného predpokladu, že cieľom výrobcu je uspokojiť všetkých ľudí, vrátane Slovákov. Nie je to tak.
Cieľom výrobcu je zarobiť. Ak tie gate ľudia kupujú, tak sa mu zrejme darí zarobiť, inak by ich nevyrábal.
Iba nenápadne pripomínam, že (ako aj Baccardi naznačil) nejaké Slovensko so svojou zanedbateľnou kúpnou silou a mikroskopickým podielom na trhu leží úplne mimo záujmu nejakej firmy Fjällräven a je jej dosť jedno, či to Slováci považujú za drahé alebo nie.

Merhorn

Dnes som bol na cuco so starymi Direct Alpone Mountainery. Poznate ich, skoro vsetci sme ich mali. Super nohavice, fakt peckovice, a aj ine co mam. Ale Fjallraven maju svoju zvlast priecku v skrini. Skuste jedny a date nam za pravdu. Lepsie raz skusit ako 100x mlatit slamou a kritizovat ci odsudzovat. Ale ano, aj ja by som chcel aby stali 20e :)

Target11

To Bacaardi: Pozornejšie čítať. Nižšie píšem
do vyšších polôh s možnosťou náhleho ochladenia nosím Milety

normálne túry na jar v lete v jeseni - kraťasy obyčajné

V mi tu stačia spomínané Milety a bavlnené spoďáre, keď je horšie tak mám zimné zateplené gora-tex (určite nestáli 200 EUR)

Ten zvyšok po fotrovi nemám. Chvalabohu ešte žije a nechce mi to požičať. Ale vraj to po ňom zdedím. Takže som musel finančne podporiť Rock empire a podobne
Ale ináč máte pravdu, som šťastný muž :-)

Bacaardi

pozrite, su ludia, co chodia na hory vo flanelke a rifloch. a potm su taki, ktori olbiekaju onakvejsie znacky. stale sme nezabdrli do luxusnych mien ako Arcteryx, ci ine skandinavske smakociny ako Bergans, Norona. Skandinavske veci su proste uletene. Ale ocividne maju svoju cielovu skupinu a ti vedia, preco produkty kupuju.

Target - to si stastny muz. bavlnene spodky a jedny nohavice na vsetko, bodaj by aj mne takto fungovalo telo. + jedna doma kovana skobka a sedak po tatovi z hasickej hadice.
A hned su dobrodrustva lacnejsie.

Target11

Nuž keď na to mám, čo by nebral
Ale priznám sa, že to je už aj s bundou.
Ale stále sa nechytám na Ľubove ako písal nižšie vo svojom príspevku. Možno keď budem starší tak si kúpim na murovanie tieto za 200 EUR :-)

Peter61

kua, target, ty si riasny mastnak, take drahe monterky ... ---...

Target11

Chodím nielen do vysokých hôr (alpy, ľadovce) ale aj do slovenských hôr. A nikdy som nemal v teplejšom počasí potrebu dať si niečo iné ako krátke gate z obyčajnej látky.
Vlastním aj nohavice značky Millet na Alpské ľadovce v lste, ktoré som kúpil myslím v roku 2008 za 1800 SK. Slúžia spoľahlivo dodnes. Keď je chladnejšie dám si pod ne obyčajné bavlnené spodky a čuduj sa svete, je v nich fajn aj v zime. Hoci vlastním aj zimné gore - tex nohavice

A sú bez dier od mačiek.
Keď si človek urobí prieskum trhu na nete tak zistí že za Millety, Mammuty a podobné gate dá v akcii o polovicu menej chcechtákov. Možno aj tieto budú v akcii už za rozumnejšiu cenu
Ale je jasné že ich nemôžem porovnávať s týmito, lebo ich nepoužívam na murárske práce ani na práce v záhrade. (na to používam monterky za 20 EUR) :-)

TomXX

Bacaardi: tie ceny za Mammut a podobné značky, sú podľa mňa rovnako prestrelené a pre mňa nepriechodné :) Asi to bude aj tým, že nechodím na túry až tak často, aby mi tie Authority až tak vadili. Inak mi sedia úplne perfektne, zipsy fungujú, ani gombík neodpadol, žiadna diera...

Bacaardi

nuz neda mi nenapisat :D
porovnavat cokolvek z Exisportu s Fjallravenom je ako porovnat bajk z tesca s nejakym TREKom, LaPierrom. Preco sa nikto nepozastavuje pri cenach Mammutu? Milletu? To by ste tiez porovnavali s cenou za nejaku sustacku z exisportu?

K Fjallravenom. Vlastnim viac nohavic (ano priznavam bez mucenia) a ano, cena je ten najmenej lakavy parameter. Musim povedat, ze ci ide o material, spracovanie, odolnost, STRIH, estetiku, funkcnost, nemal som lepsie nohavice (ak neratam GoreTexy ktore nosim na narocne zimne outdoorove aktivity).
Co ocenujem ja okrem hore uvedenych vlastnosti je aj "surova" dlzka nohavic, kde si ich nechate skratit presne na dlzku vasich noh. TOTO nerobi snad nikto, ani tie paradne authority gate z exisportu.
Ak by niekoho zaujimali skutocne skusenosti z dlhodobeho nosenia, kludne sa ozvite. Modely:
Keb, Nils, Barents Pro, Ruaha zip of pants.

Lubo

Rozdiel oproti inym znackam je jednak v ovela lepsom strihu a detailoch a jednak v kvalite a zivotnosti. Nohavice Keb nosim uz od zaciatku roka 2014 ak nie je na ne moc teplo. Boli na exikurziach v pralesoch, liezol som v nich, skialpoval, turistikoval a pouzival som ich aj ako pracovny odev v zahrade ci pri dokoncovacich stavebnych pracach. Raz som prisival gombik a na jednom mieste mam dierku od maciek. Inak su ako nove.

Ano, existuju vyrobky, co su zdanlivo rovnake, pripadne na pohlad urobia to iste za bagatel. No je to ako porovnavat Daciu Duster s Land Rover Discovery.

Sanyo

@merhorn - diky, ze si sa podelil na zaklade tvojej osobnej skusenosti. Ako som pisal nizsie, (zatial :) )ziadny vyrobok nevlastnim, a zacinam dumat, ze spojim jeziska s narodkami a nieco si od nich zadovazim...
Mnohi sice tvrdia, ze je to teraz iba hit, ale zase co som cital aj na inych strankach - ludia, ktori to maju/nosia, si to chvalia...

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum