Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Nohavice Fjällräven Abisko Lite Trekking

Diskusná téma K článku: Nohavice Fjällräven Abisko Lite Trekking

Už viac ako dva roky používam nohavice Fjällräven Keb, ktoré nosím takmer na každú túru, ak nie je príliš teplo. Mám ich rád pre ich univerzalitu, pohodlie a prepracované detaily. V letnom období to však chce niečo do teplejšieho počasia. Preto som sa veľmi potešil testovaniu novinky, ktorá Keb veľmi pripomína a je určená práve do takýchto podmienok – nohavice Abisko Lite Trekking.

Bacaardi

target11, mam aj Mammut base jump. ked ponosim KEBy tak ako base jumpy, pofotim oboje a kludne spravim porovnanie. ale ako odpoved by ti mohlo stacit, ze povodne som si KEBy kupoval do lesa (kedze base jumpy ked zatrhnes nejakym konarikom, ci trnom, tak dovidenia) a base jumpy som planoval nahradit inymi softshellami do hor, ale nakoniec som sa rozhodol, ze softshellove horske nohavice budu KEBy a som s mojim rozhodnutim ultra spokojny. strecove tam kde maju byt, zduplovane tam, kde maju byt. vrecka, detaily, dole na konci GAITER vstavany.
jjano - spravne.

Remy

Zaujimave nohavice v cene slusneho 3-sezonneho peroveho spacaka...

Marian1045

No čo sa značky Fjallraven týka mám od nich asi 10 košieľ a peniaze na ne vynaložené určite neľutujem, vydržia veľa, vlastne som za tie roky, čo ich mám nezničil ešte ani jednu, neprišíval žiadny gombík, vyzerajú stále rovnako, napr. z košieľ F&F je po pár praniach v podstate vechet. Určite si do budúcna kúpim ďalšie.
Čo sa týka nohavíc, mám od nich iba nohavice Karl Trousers, stáli pár rokov dozadu asi 90 Eur, tie ma nijako nepresvedčili. Mechanické poškodenia od vetiev v spodnej časti v situáciach, keď som to vôbec nečakal, slabá odolnosť proti vlhkosti napriek ošetreniu tým ich voskom, čo k tomu predávajú, natrhnutý šev medzi nohami tiež neviem pri akej situácii...., za tú cenu som očakával viac, tam je určite na mieste konštatovanie, že sa dajú nahradiť podstatne lacnejšími alternatívami.

Merhorn

Celkom ti to v nej ide. Take spravne vintage ;))

Tecumseh

Dve stránky handrkovania sa o ničom, kto chce si ich kúpi za 200 ečiek kto na nie tak nekúpi, ceny Fjällräven sú síce vysoké na to, že šijú v Čine, ale holt platíš hodne za značku, na druhú stranu výrobky sú kvalitné, dobre prepracované a majú fajn farby do prírody na rozdiel od iných značiek...

Merhorn

Target11,naj nohavice,topanky... si tie imho ktore ti prostr naj sedia,v ktorych sa nak citis. Nie co maju naj cenu ci nezmyselny parameter. Zhodou okolnosti su to u mna nohavice Fjallraven. Tym nikto z nas kto ich ma nehovori,ze uz nic ine neexistuje ;)

Target11

To jjano: Nereagujem na váš príspevok. Je mimo tému.

Jjano

Target, ty si nejaký samonasierací typ. Nikto nikde nepíše, aby si si menil názor, aby si si niečo kupoval, aby si vôbec nejako konal na základe tej recenzie.

Naopak. mojhol by si napísať článoček o tých Base Jump gatiach.

Target11

V každom príspevku je kus pravdy. A nemám pocit že by niektorý bol mimo tému. V recenzii sa patrí napísať kto dané nohavice poskytol na recenziu, kto ich skúšal, z akého sú materiálu a bla bla bla. Ďalšie "blbiny". Vrátane ceny. A každý si na danú recenziu urobí svoj názor. Vrátane ceny.
Tak isto ako keď číta recenziu na nejaký film alebo knihu.
Buď akceptuje subjektívny názor autora a na jeho základe sa rozhodne, alebo si urobí svoj vlastný názor na základe vlastnej skúsenosti.
Môj názor bol vyjadrený iba k cene. Ktorá mi príde na ich využitie uletená. Ako aj pri iných značkách.
Strih, prepracovanosť detailov a podobné veci zistím len ich dlhodobým používaním. A na to by som musel obetovať 200 EUR.
Skôr ako spustíte, že typické slovenské, tak odpovedám: "Nie. Nepatrím do kategórie tých čo by si nemohli dovoliť zaplatiť 200 EUR na nejaký pokus-omyl."
OK. Aby som neprznil debatu. V recenzii uvádzate že dané nohavice sú prvou voľbou. Ja som sa rozhodol pre tieto: hudysport.sk/…/mammut-base-ju…. Prečo by som mal meniť svoj názor na základe vašich skúseností?

Jjano

Ok, chápem a súhlasím. Konieckoncom, aj môj pôvodný príspevok chcel byť o tom, že sa tu debatuje o nekonečnosti chrústa :-)

Merhorn

Nejdem sa s tebou natahovat jjano. Skoda ze v kazdom vlakne sa najde niekto kto ho sprzni OT. cena je aka je,je to parameter co je dany a kazdy ho vidi a ludi skor asi bude zaujimat skusenost ludi s vyrobkami takej ceny ako polemizovanie nad cenou a politikou firmy. Taka debata je kazdemu na ...,ci nie? ;)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov