Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Pohraničím východnej časti Cerovej vrchoviny

Diskusná téma K článku: Pohraničím východnej časti Cerovej vrchoviny

Turistickej verejnosti sú pomerne neznáme oblasti slovensko-maďarského pohraničia na juhu Banskobystrického kraja. Priatelia z Klubu slovenských turistov Tlmače si pred mnohými rokmi položili za cieľ navštíviť, čo najviac miest v pohoriach našich južných susedov pod heslom: „Nielen vysokými horami je turistický človiečik živý“. Tak sa zrodilo krásne podujatie pod krycím názvom „Teremtete lángoše“, ktorého dva ročníky prebehli za nevšedného záujmu turistov nielen z nášho klubu. Voľné pokračovanie podujatia bol prechod v dňoch 2. - 5. júna 2016 s cieľom prejsť turisticky neznáme časti hraníc s Maďarskom.

Knor

Pekne napisane a aj oblast je to zaujimava, hoci v juni by som tam na turistiku asi nesiel.
Zarazaju ma vsak neuplne faktofraficke udaje. Chyba dlzka aj prevysenie, pricom mna by najviac zaujimal nacrtok trasy. (Mimochodom, tura netrvala 4, ale iba 2 dni.)

Baranček

Veľmi pekne a pútavo napísaný turistický zážitok z môjho rodného okresu.Kúpele Číž som si vyskúšal aj osobne aj s turistikou ale len v okolí Čížu počas pobytu.Teším sa na ďalšie pútavé zážitky autora.

Svatopluk Štěpánek

Teším sa na ďalšie príbehy,
ak bude možné z týchto krajov. R. Sobota je pekná ( strávil som v okolí 9 mesiacov na vojančine ), jej okolie tiež, iba pred okolo 10 rokmi nebolo značenie nič moc.

Zivan

Jasný dôkaz toho, že turistika sa dá robiť aj takýmto pohodovým spôsobom a to v každom veku. Veď turistika nemusí byť len o prejdených kilometroch a nastúpaných metroch.
Tiež ma už dlhšie láka preskúmať túto geograficky pre mňa nie príliš vzdialenú "terra incognita".
Gratulujem autorovi k jeho prvotine na HIKING-u a verím, že nás ešte poteší ďalšími reportážami.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma