Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Ihla v Patrii

Diskusná téma K článku: Ihla v Patrii

Človeku v pamäti utkvie z detstva niekedy iba pár momentov, no na tie je prakticky nemožné zabudnúť. Pamätám sa, keď som bol ešte ako dieťa po túre a odpočívali sme na Popradskom plese, kde som si šiel za okienko recepcie kúpiť nejaký suvenír. Do očí mi udrela pohľadnica dvoch horolezcov na uzučkej ihle. Bol to pre mňa nesmierny šok, že taký bizarný útvar existuje, nieto ešte, že sa naň podarí niekomu dostať. Roky som si nosil v pamäti tento obraz a teraz, ráno v aute smerujúcom do Tatier, si uvedomujem, že čoskoro sa daná pohľadnica stane realitou aj z môjho pohľadu.

Eric

Bacaardi: Som za. V podstate skratena verzia nasho vystupu na Torre del diavolo :)))

MisoM

hehe, vsak to, ta trava je tam neprijemna v celom zlabe, hore sa po nej slo mierne lepsie ako zostupovat :)

Vrana

Jasne, len som sa pytal. My sme raz schadzali z Patrie na juh ku kosovke a nakoniec nas zachranil zlanak do Mlynickej a potom este asi pol hodinovy boj s tym zelenym peklom :-)

MisoM

Len cez Patriu a Malú Baštu a potom už dolu, nešli sme ďalej. Jednak sa nejako mračilo a jednak sme to už len zobrali ako doplnok k lezeniu. Nechelo sa nám isť späť cez tu kosodrevinu ako sme šli hore :)

Vrana

a hreben Bast ste potom potiahli kam ?

Ked sme sa v sobotu docapali asi o pol piatej poobede na Patriu, tak som chalanom spomenul aj Ihlu v Patrii. Samozrejme bola zamietnuta. Vcera sa ma kamarat pytal ako to vlastne bolo daleko z vrcholu Patrie a kolko by nam to trvalo. Zhodnotil, ze sme to mohli dat. Mohli ... :-)

MisoM

predstav si Raymond ze chcelo :), viem nepochopitelne :)

Peter61

ferdindand, klidek.
Namiesto smajlika mi tam Android hodil otazniky.
sorry

Possum

Nechajte Raymonda. On je najlepsi lezec tu na webe.

Tarazed

Raymond, presne! Tiez som si hovoril, ze to mohli rovno vysolovat tym previsom a potom zoskocit rovno na Popradske :)

Raymond

To sa Vám chcelo vliect vsetok ten vercajk koli 35 metrovemu kvaku )))?

Lolisha

Velmi pekny clanok, znie to velmi lakavo :) Mozno sa nam tiez niekedy podari si to ist zaliezt.

Lubo

Hehe, Bajo teme horo-sociek tusim venoval jeden pribeh v svojej knihe. :-)

Knor

Tiez mam v pamati jeden obrazok, ktory som videl volakedy davno na Sliezskom dome. Autor - Ivan Bajo. Bol na nom horolezec, ktory zjavne padal zo skaly. No v poslednom momente sa zahnal kladivom a slahol skobu do skaly cez dlan. Druhou rukou (s kladivom v ruke) si otieral spotene celo, ze "Uff!" :-D (Skoda ze ten obrazok nikde neviem najst.)
Pred 2 dnami som sa rozpraval s Rakusankou. Ked zistila odkial som, tak spominala, ze v minulosti bola v Tatrach. No take davy ako tam (nie na jednom chodniku, ale vsade) v Alpach vraj nevidela. Ber to vsak z tej lepsej stranky. Pri ceprovi sa treba zastavit, zacat rozpravat nejaku strasidelnu prihodu, v jej polovici naznacit, ze Ti vysmadlo... a aj by si cosi zjedol... a tak. :-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma