Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Ferrata Kyseľ v Slovenskom raji (+ mapa a video)

Bluehen

hlasia dazde? hlasia poriadny lejak. keby islo o zivot asi to prejdes.

Idzi

Cauko, chcel by som sa vybrat na tuto ferratu, no hlasia dazde. Viete mi povedat ci je to priechodne aj pocas dazda? Co by ste odporucali. Dik :D

Knor

No dobre, trochu som prehanal :-D .Ale na temu radio Jerevan poznam lepsiu pesnicku:

  • Otvorime Kysel.
  • No sice ho otvorime, ale iba so specialnym vybavenim a nie na cely rok ako ostatne rokliny ale iba na malu cast.

P.S. Na tej ferate v Salzburgu som este nebol. No ked otvorim stranku bergsteigen.com, svieti tam E a Kinderfreundlich. To ze sa to tyka C-variant je iba moja konstrukcia. (Ale tipujem, ze spravna.)

Peter61

Aha, teda tato :

bergsteigen.com/…/city-wall-k…

pripomina mi to Radio Jerevan:
posluchac : Je pravda, ze vcera v Leningrade rozdali 200 aut ?
hlasatel .
ano, ale:

  • nebolo to v leningrade, ale bv Moskve
    -nebolo to 200 aut, ale 200 bicyklov
  • nerozdali ich, ale ukradli

    k zakazu vstupu (9:04) si jemne vedla. A neviem, ci by si to strazcovi povedal aj facetoface

Knor

Peto, v Salzburgu je jedina ferata - City Wall Kletterstaig. Na stranke bergsteigen pisu Kinderfreundlich. (Ono je pravda ze je tam teraz ferat viac, ale aj najlahsia ma minimalne C-ckovy usek.)

Peter61
Lubo : Ja ? a Ty ? no prepac !!! -)
podla schonosti snad vas Kubko, Bazin kids a nasa Ema.
Eric

Na technickejších chodníkoch by mohla byť informácia, že aká výška je minimálne "bezpečná" na zdolanie technických pasáží. Deti väčšinou baví práve to preliezanie rebríkov, kramlí, mostíkov, tak by som to asi riešil skôr takto. Rovnako ako z kramle sa môže strepať aj na detskom ihrisku z preliezky. Totálne určujúcim faktorom by ale malo byť to, aby to to dieťa bavilo. Takže také prípady ako 6-mesačné stvorenie na takejto túre je úplne absurdné a chce to prefackať rodičov.

Peter61

Martin :
ktora E-ckova ferata v Salzburgu je Kinderfreundlich ?

Knor

Na strankach bergsteigen.com je pri feratach uvedene, ci su "Kinderfreundlich". Tam ide o to, ci su vhodne na lezenie aj pre nizsich ludi. (Napriklad ako Kinderfreundlich je oznacena E-ckova ferata v Salzburgu.)
Ale tak ci tak, je to na rozhodnuti (a zodpovednosti) rodica. Zakazy nic neriesia a cim su castejsie a jalovejsie, tym viac sa budu porusovat az ignorovat. (Napriklad taky zakaz vstupu do Kysela po 3/4 roku, lebo pandurom sa nechce kvoli kontrole zaplatenia vstupneho vystavat hore v zime, ze ano.)

Lubo

Bazin, je to tam tak nahusto, ze pokial nemaju strach z takehoto terenu a su dostatocne zdatni (o com nepochybujem v tvojom pripade) tak ich tam spokojne vezmi. Ja by som tam Kubka vzal hned ale odradza ma dlhy nastup a potom dlhy navrat.

Bazin

Lubo , ta vyska nieje zly napad. Moji su mensi od rovesnikov, umele steny im nerobia problem, ale napr. v Tatrách nedociahnu z niektorej kramle na kramlu. Tak by ma zaujimalo ako asi su daleko od seba stupacky v Kyseli. Ked videli video hned sa hotovali, ze tam ideme ale neviem ci dociahnu na kazdu.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov